Διεθνή

Ο Όρμπαν επιμένει απέναντι στις ευρωπαϊκές κυρώσεις

Ο Όρμπαν επιμένει απέναντι στις ευρωπαϊκές κυρώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: express/aljazeera

Η Ουγγαρία ξεκίνησε επισήμως εθνική διαβούλευση σχετικά με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κατά της Ρωσίας, τις οποίες ο Β. Όρμπαν συνεχίζει να επικρίνει και να απορρίπτει

Ο νεοσυντηρητικός Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ζητεί από τους πολίτες της χώρας να μιλήσουν για τις συνέπειες των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Μόσχας, από την έναρξη της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, η Ουγγαρία ξεκίνησε επισήμως εθνική διαβούλευση σχετικά με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κατά της Ρωσίας, τις οποίες ο Β. Όρμπαν συνεχίζει να επικρίνει και να απορρίπτει.

Η Κυβέρνηση Όρμπαν τονίζει ότι οι κυρώσεις καταστρέφουν οικονομικά τη χώρα. «Πιστεύουμε ότι οι κυρώσεις μας καταστρέφουν», αρχίζει το σχετικό έντυπο που διανέμει η Κυβέρνηση στους πολίτες, παρά το γεγονός ότι οι κυρώσεις έχουν εγκριθεί από όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ.

«Εγκρίνετε τις κυρώσεις που ανεβάζουν τις τιμές των τροφίμων», αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο λιμού στις αναπτυσσόμενες χώρες και τον κίνδυνο της μεταναστευτικής πίεσης στα σύνορα της Ευρώπης;», αυτή είναι μία από τις επτά ερωτήσεις του εντύπου.

Το έντυπο αποστέλλεται σε οκτώ εκατομμύρια νοικοκυριά και αυτά απαντούν προαιρετικά.

Κατά τον Όρμπαν και την Κυβέρνησή του, τα μέτρα που λαμβάνει η ΕΕ οδηγούν σε ιστορικό υψηλό τους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών και εκτοξεύουν στα ύψη τις τιμές βασικών αγαθών.

Ο Όρμπαν εξακολουθεί να κατηγορεί τα ανώτατα θεσμικά όργανα για ελιτισμό. Σύμφωνα με τον Ούγγρο Πρωθυπουργό, οι ελίτ της Ευρώπης φοβούνται να δίνουν συχνά και περιοδικά το λόγο στους πολίτες, διότι φοβούνται την κρίση τους. Επιστρατεύουν το σχήμα του λαϊκισμού, για να συσκοτίσουν τις δικές τους πολιτικές ευθύνες.

 Διφορούμενη στάση απέναντι στη Ρωσία

Από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Ουγγαρία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές ρωσικών υδρογονανθράκων, φρόντισε να διατηρήσει καλές σχέσεις με το Κρεμλίνο, προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας βρισκόταν ακόμη στη Μόσχα την Πέμπτη για να συμμετάσχει σε ενεργειακό φόρουμ, σε πλήρη αντίθεση με τη στάση που υιοθέτησαν οι Ευρωπαίοι εταίροι του.

Ο Βίκτορ Όρμπαν επιτέθηκε ξανά , κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης, σε κυρώσεις που αποφασίστηκαν από μια ευρωπαϊκή ελίτ, με αντιδημοκρατικό τρόπο . Δικαιολόγησε, δε, αυτή τη διαβούλευση με την επιθυμία δημιουργίας εθνικής συναίνεσης, στην οποία οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά και πρέπει να απαντήσουν  έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο χωρίς νομικές συνέπειες, κατά το παρελθόν, για αμφιλεγόμενους λόγους, ΄όπως, για παράδειγμα, για να καταγγείλει τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ ή την καταβολή αποζημιώσεων σε κρατούμενους και Ρομά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments