Nέα της αγοράς

Σφακιανάκης: Τα ψηφιακά ίχνη δεν διαγράφονται ποτέ – Ποια σύμβολα βάζουν οι παιδόφιλοι στο διαδίκτυο

Σφακιανάκης: Τα ψηφιακά ίχνη δεν διαγράφονται ποτέ – Ποια σύμβολα βάζουν οι παιδόφιλοι στο διαδίκτυο

Πηγή Φωτογραφίας: BBC- Pronews

«Το Instagram, το WhatsApp και το Snapchat είναι τα συνηθέστερα μέσα για την προώθηση του πορνογραφικού υλικού των παιδιών», σύμφωνα με την καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Έφη Λαμπροπούλου

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό. Ο Mανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας μίλησε στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ για τα ψηφιακά ίχνη που άφησαν στις συνομιλίες τους με το ανήλικο παιδί οι 213 παιδόφιλοι που εντοπίστηκαν από την ΕΛΑΣ.

«Τα ψηφιακά ίχνη μένουν για πάντα. Αυτός που κάνει την κίνηση αυτή αφήνει πάντα ίχνη. Με σωστό συνδυασμό, υπομονή, όλα βρίσκονται. Στα ψηφιακά ίχνη δεν χωράει μπλάνκο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της 12χρονης την οποία εκπόρνευαν -και μέσω Διαδικτύου- οι κατηγορούμενοι δήλωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει μια υπηρεσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία είναι μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «όποιος μπει στο διαδίκτυο και κάνει παράνομες πράξεις σε ποσοστό 80% και πάνω θα βρεθεί.

«Υπάρχει μηχανισμός εντοπισμού και των πακιστανικών τηλεφώνων», πρόσθεσε ο πρώην προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όσον αφορά για τους παιδόφιλους και τους παιδοβιαστές που προσπαθούν να κρύψουν τα ίχνη τους δήλωσε ότι τα λεγόμενα πακιστανικά τηλέφωνα τα κρατάνε καβάτζα και τα χρησιμοποιούν για να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους. «Όλα εντοπίζονται. Σας το λέει κάποιος ο οποίος έχει διαχειριστεί πάνω από 10.000 σοβαρές υποθέσεις».

Aπό την πλευρά του ο κ. Σφακιανάκης συγκέντρωσε και παρουσίασε στην ΕΡΤ τα σύμβολα που υπάρχουν στο Dark Web (σκοτεινό διαδίκτυο) και δείχνουν την κωδικοποίηση που έχουν κάνει οι παιδοφιλοι για να δείξουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις ανά φύλο.

«Αυτά τα σύμβολα είτε τα κάνουν τατουάζ και τα βάζουν σε μέρη που μπορούν να το δείξουν και να το κρύψουν ή τα φορούν σε πάνω τους» αποκάλυψε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments