Nέα της αγοράς

5 ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

5 ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Travel Vibe

Μοναδικά μέρη για το απόλυτο fall-trip

Αισθάνεστε την ανάγκη να κάνετε ένα μικρό break, απολαμβάνοντας ένα ταξίδι σε κάποιο από τα πιο όμορφα σημεία της Ελλάδας; Θέλετε να ταξιδέψετε και να δημιουργήσετε αναμνήσεις; Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία σύντομη απόδραση και προσφέρεται για να γεμίσετε μπαταρίες, να χαλαρώσετε και να κάνετε δυναμικό comeback στην καθημερινότητά σας. Εμείς ξεχωρίσαμε τις top επιλογές και τα must-visit spots της Ελλάδας, που βρίσκονται κοντά στη Θεσσαλονίκη κι εσείς, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να ετοιμάσετε την travel-bag σας και να εντοπίσετε τον δικό σας, ιδανικό προορισμό.

Βόλος

Ο Βόλος, ανήκει στις πόλεις που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη κι αποτελεί -παραδοσιακά- ιδανική επιλογή για σύντομες αποδράσεις. Η πρωτεύουσα της Μαγνησίας, που βρέχεται από τον Παγασητικό Κόλπο, μπορεί να συνδυαστεί με μία επίσκεψη στο Πήλιο, που δεσπόζει πάνω από την πόλη με τα γραφικά του χωριά, ενώ -αναμφίβολα- ταυτίζεται με τις βόλτες στα στενά της πόλης, αλλά και στο λιμάνι, όπου δεσπόζουν τα μικρά τσιπουράδικα, με τους λαχταριστούς μεζέδες που «μυρίζουν» Ελλάδα. Στο δυτικό κομμάτι της πόλης, δεσπόζει η συνοικία Παλαιά ή αλλιώς, Παλιά, που φημίζεται για τα νεοκλασικά της κτίρια και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της. Φυσικά, must-visit αποτελεί και το κάστρο του Βόλου, που χτίστηκε στα μέσα του 6ου μ.Χ. αιώνα, αλλά και μία βόλτα στο Πάρκο του Αναύρου που βρίσκεται απέναντι από το μουσείο κι αποτελεί πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες. Πρόκειται για την άλλη, την αθέατη πλευρά της πόλης, που ταξιδεύει τους visitors στο παρελθόν και σε μία άλλη, εντελώς διαφορετική εποχή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kastoria,Greece (@kastoria_greece)

Καστοριά

Η Καστοριά δεν είναι απλά ένας winter προορισμός, είναι πολλά περισσότερα. Είναι μία πόλη με πολύ ιδιαίτερα vibes, ένα μέρος με ξεχωριστή ιστορία και μία μοναδική αύρα. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, ανάμεσα στο Βίτσι και τον Γράμμο, σε υψόμετρο 620 μέτρων κι όσοι την επισκέπτονται, δηλώνουν μαγεμένοι από την ομορφιά της. Must-visit αποτελούν οι βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, η Παλιά πόλη και τα γραφικά χωριά, ενώ φυσικά, στη λίστα σας θα πρέπει να βρίσκονται και μερικές βόλτες στα πανέμορφα σοκάκια της, που κρύβουν μικρούς θησαυρούς. Η πανέμορφη λίμνη, τα μακεδονίτικα αρχοντικά κι η τοπική γαστρονομία θα σας εντυπωσιάσουν από το πρώτο λεπτό κι είναι σίγουρο, πως το ταξίδι στην Καστοριά θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη σας. Ειδικά αυτό το διάστημα, η πόλη αποκτά μία διαφορετική ομορφιά και τα χρώματά της γίνονται πιο έντονα από ποτέ.

Δράμα

Μία ακόμη πόλη, που αποκτά μία εντελώς διαφορετική ομορφιά το φθινόπωρο, είναι η Δράμα και δικαίως θεωρείται go to προορισμός γι’ αυτό το διάστημα. Πρόκειται για μία πόλη που -ενδεχομένως- δε βρίσκεται στη λίστα με τα πιο δημοφιλή spots της Μακεδονίας, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερους fans. Αν σκοπεύετε κι εσείς να επιλέξετε τη Δράμα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, μην παραλείψετε να κάνετε μία βόλτα στον Δημοτικό Κήπο, όπου θα συναντήσετε μεταξύ άλλων τις 100 πηγές που αναβλύζουν κρυστάλλινα νερά. Τα παλιά, διατηρητέα κτίρια χαρίζουν μία διαφορετική ατμόσφαιρα στην πόλη, όπως και τα βυζαντινά τείχη στη βόρεια συνοικία της, γύρω από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Must-visit είναι -φυσικά- το ξακουστό, σπήλαιο της Αλιστράτης, που θεωρείται μοναδικό στο είδος του και συγκεντρώνει επισκέπτες από πολλά διαφορετικά μέρη. Θα σας εντυπωσιάσει αμέσως!

Λιτόχωρο

Το Λιτόχωρο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη και δε θεωρείται τυχαία ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης κι όχι μόνο. First things first, συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, δεδομένου πως βρίσκεται στους πρόποδες της ανατολικής πλευράς του Ολύμπου, ενώ έχει θέα τη θάλασσα. Μία βόλτα στα Πριόνια είναι απαραίτητη για τους visitors, με τη διαδρομή μέχρι την καρδιά του Ολύμπου να κόβει -πραγματικά- την ανάσα, καθώς θα συναντήσετε ένα πανέμορφο τοπίο σπάνιας ομορφιάς. Διασχίζοντας το φαράγγι, θα κατευθυνθείτε στο Λιτόχωρο, βαδίζοντας δίπλα ακριβώς από το ποταμό Ενιπέα, ακολουθώντας ένα καταπράσινο μονοπάτι. Το Λιτόχωρο λάμπει περισσότερο από ποτέ το φθινόπωρο κι αν βρίσκεται στην bucket-list σας, είναι σίγουρα ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα.

Τρίκαλα

Μία ακόμη πόλη με ιδιαίτερη ομορφιά, ένας ακόμη ξεχωριστός προορισμός. Ένα μέρος με σπουδαία ιστορία και μέρη που ταξιδεύουν το μυαλό και την καρδιά. Τα Τρίκαλα, αποτελούν πόλο έλξης το φθινόπωρο και τον χειμώνα και δεν είναι τυχαίο, ότι στην πόλη καταφθάνουν visitors από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μία βόλτα στα σοκάκια της, όπου δεσπόζουν τα παραδοσιακά αρχοντικά και τα διατηρητέα κτίρια, αλλά και στο φρούριο, με τη μαγευτική θέα είναι must, όπως και μία -ή και περισσότερες- επίσκεψη στα μανάβικα, που θεωρείται από τις πιο γνωστές περιοχές της. Εκεί συναντά κανείς μικρά ταβερνάκια που σερβίρουν λαχταριστούς μεζέδες, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται κι η γέφυρα του Ληθαίου ποταμού, που διασχίζει το κέντρο των Τρικάλων. Κατεβείτε τα σκαλιά και περπατήστε στο καταπράσινο τοπίο, απολαμβάνοντας τη βόλτα σας σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments