Πολιτική

Θεοδωρικάκος: «Τουρκική βάρβαρη εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών»

Θεοδωρικάκος: «Τουρκική βάρβαρη εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο κ. Τ. Θεοδωρικάκος μίλησε για ωμή και κυνική χρήση του μεταναστευτικού ζητήματος από τη γειτονική Τουρκία, με αφορμή την αποτρόπαιη και ντροπιαστική εικόνα των 92 γυμνών μεταναστών.

Για «βάρβαρη εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών» από την Τουρκία έκανε λόγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και στον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά.

Ο κ. Τ. Θεοδωρικάκος μίλησε για ωμή και κυνική χρήση του μεταναστευτικού ζητήματος από τη γειτονική Τουρκία, με αφορμή την αποτρόπαιη και ντροπιαστική εικόνα των 92 γυμνών μεταναστών.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «μέσα από τη βάρβαρη εργαλειοποίηση των παράνομων μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία συστηματικά δημιουργεί πρόβλημα κατά μήκος όλου του ποταμού Έβρου».

Για τον κ. Θοδωρικάκο, πρόκειται για μία «βάρβαρη εργαλειοποίηση», η οποία εκδηλώνεται κατά μήκος του Έβρου και για μία συστηματική τουρκική πίεση σε βάρος της Ελλάδας, με πιο πρόσφατο και, ίσως, πιο αποτρόπαιο το γεγονός των 92 μεταναστών.

Ο Υπουργός διευκρίνισε ότι η μεγάλη πλειοψηφία εξ αυτών είναι Αφγανοί, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από την Συρία.

Το γεγονός είναι, σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, «σοκαριστικό», είναι μια «αποτρόπαιη συμπεριφορά» από την πλευρά της Τουρκίας. Τρία οχήματα της τουρκικής συνοριοφυλακής μετέφεραν τους εξαθλιωμένους και γυμνούς μετανάστες, δημιουργώντας μια «εικόνα ντροπής», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την προσέγγιση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών,  μετανάστης είναι αυτός που μένει το λιγότερο έξι μήνες μακριά από τον δηλωμένο τόπο κατοικίας του και αν μετακινείται εντός της χώρας του ονομάζεται εσωτερικός, ενώ στην περίπτωση που μετακινείται εκτός συνόρων ονομάζεται διεθνής ή εξωτερικός μετανάστης.

Επισημαίνουμε επίσης, ότι όσοι εισήλθαν στη χώρα εξαρχής χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, χαρακτηρίζονται «παράνομοι μετανάστες», είτε εισήλθαν νόμιμα μεν, υπό κάποια ιδιότητα (τουρισμός, σπουδές, νόμιμη εργασία κλπ), αλλά στη συνέχεια παραμένουν παράνομα στη χώρα, ως παράτυποι μετανάστες.

Ο Υπουργός Προστασίας αναφέρθηκε και στις ειδεχθείς περιπτώσεις του βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια και τον βιασμό της 19χρονης στο Α. Τ. Ομονοίας και ήταν απολύτως σαφής και κατηγορηματικός.

Για την αποτρόπαιη πράξη του βιασμού της ανήλικης, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «δεν πρόκειται ούτε ένα από αυτά τα κτήνη, αν αποδειχτεί η κατηγορία που υπάρχει σε βάρος τους να γλιτώσει».

Αναφορικά, τέλος, με τον βιασμό της 19χρονης, ο Υπουργός ήταν επίσης σαφής, τονίζοντας ότι οι δύο αστυνομικοί, που συνελήφθησαν και θεωρούνται ύποπτοι για τον βιασμό, θα ακολουθήσουν την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, χωρίς καμία εξαίρεση.. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ο νόμος είναι νόμος, ισχύει απαρέγκλιτα για όλους. Εάν, οι δυο αστυνομικοί, έχουν διαπράξει αυτή την αποτρόπαια πράξη, δεν έχουν, καμία δουλειά, φυσικά, με την ελληνική αστυνομία, θα φύγουν την ίδια στιγμή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments