Διεθνή

Παλόουν κατά Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μείνουν άπραγες

Παλόουν κατά Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μείνουν άπραγες

Πηγή Φωτογραφίας: The New Republic

Ο Δημοκρατικός βουλευτής των ΗΠΑ αναφέρεται σε δημοσίευμα αναφορικά με την κλιμακούμενη ρητορική Ερντογάν κατά της Ελλάδας ενόψει των τουρκικών εκλογών

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μείνουν άπραγες καθώς ο Ερντογάν απειλεί με στρατιωτική δράση κατά της Ελλάδας, τονίζει σε ανάρτηση του στο twitter ο Aμερικανός Βουλευτής των Δημοκρατικών Φρανκ Παλόουν, με αφορμή το άρθρο των Νew York Times που αναφέρεται στην επιλογή Ερντογάν να ανεβάσει τους τόνους της ρητορικής του για την Ελλάδα, ενόψει των τουρκικών εκλογών.

Σύμφωνα με τον Aμερικανό βουλευτή, αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να σταματήσει η πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

Όπως τονίζει ο κ Παλόουν, ο Ερντογάν δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα F-16 εναντίον ενός άλλου συμμάχου του ΝΑΤΟ.

Ο κ Παλόουν μαζί με άλλους 50 Aμερικανούς βουλευτές είχαν απευθύνει πριν μερικούς μήνες γραπτή έκκληση στο Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών να μην γίνει δεκτό το τουρκικό αίτημα για τα F-16, λόγω της ανεπαρκούς δέσμευσης του Ταγίπ Ερντογάν στις προτεραιότητες του ΝΑΤΟ και των “εκτεταμένων” παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments