Οικονομία

Goldman Sachs: Εκτιμήσεις για μείωση 30% στις τιμές ευρωπαϊκού φυσικού αερίου

Goldman Sachs: Εκτιμήσεις για μείωση 30% στις τιμές ευρωπαϊκού φυσικού αερίου

Πηγή Φωτογραφίας: moram

Οι δύο παράγοντες που θα επηρεάσουν τις τιμές

Μείωση κατά 30% σε διάστημα των προσεχών μηνών, στις τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου προβλέπει η Goldman Sachs, καθώς τα κράτη – μέλη εφοδιάζονται με ταχείς ρυθμούς.

Ο δείκτης TTF  που αποτελεί το κύριο σημείο αναφοράς της Ευρώπης για τις τιμές του φυσικού αερίου, την Τρίτη η τιμή διαπραγμάτευσης ανά μεγαβατώρα ήταν στα 120 ευρώ.

Ωστόσο, η Goldman Sachs στην ανάλυσή της αναμένει ότι αυτό το σημείο αναφοράς θα μειωθεί στα 85 ευρώ ανά μεγαβατώρα το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Αν υπάρξει αυτή η εξέλιξη θα σήμαινε μια σημαντική αλλαγή ειδικά σε σχέση με τα επίπεδα τιμών που παρατηρήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν οι τιμές εκτινάχθηκαν σε ιστορικά υψηλά — πάνω από τα 340 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η πρόσφατη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου προήλθε από διάφορους παράγοντες: η αποθήκευση φυσικού αερίου στην Ευρώπη είναι βασικά πλήρης για τη φετινή χειμερινή περίοδο. Οι θερμοκρασίες αυτό το φθινόπωρο ήταν πιο ήπιες από τις αναμενόμενες, καθυστερώντας έτσι την έναρξη μιας περιόδου έντονης χρήσης ενώ υπάρχει και υπερπροσφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments