Διεθνή

Τραμπ: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του στις 15 Νοεμβρίου

Τραμπ: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του στις 15 Νοεμβρίου

Πηγή Φωτογραφίας: politico

Εκτιμάται ότι πρόκειται για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2024

 Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές για το 2024 την επόμενη εβδομάδα, λέγοντας σε πολιτική συγκέντρωση στο Οχάιο τη Δευτέρα ότι θα κάνει μια «μεγάλη ανακοίνωση» στις 15 Νοεμβρίου.

«Θα κάνω μια πολύ μεγάλη ανακοίνωση την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα», είπε ο Τραμπ στους υποστηρικτές του σε συγκέντρωση υπέρ του Ρεπουμπλικανικού υποψηφίου για τη Γερουσία των ΗΠΑ, JD Vance ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών.

Ο πρώην πρόεδρος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, λέγοντας ότι δεν ήθελε «να μειώσει τις πολύ σημαντικές, ακόμη και κρίσιμες εκλογές».

Οι Αμερικανοί ψηφίζουν στις εκλογές που θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα να κερδίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι τον έλεγχο του ενός ή και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου.

Οι μη κομματικοί προγνώστες των εκλογών προβλέπουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιθανό να πάρουν περίπου 25 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων με 435 έδρες, περισσότερες από αρκετές για να κερδίσουν την πλειοψηφία. Οι αναλυτές είπαν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούσαν επίσης να πάρουν τη μία έδρα που χρειάζονται για να κερδίσουν τον έλεγχο της Γερουσίας.

Η πρόταση του Τραμπ ότι θα έκανε δεύτερη υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο ήρθε μετά από μια ομιλία στην οποία κατακεραύνωσε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα «έθνος σε παρακμή» υπό την ηγεσία του.

“Είμαστε ένα έθνος που δεν το σέβονται πλέον ούτε το ακούν πουθενά σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ένα έθνος που από πολλές απόψεις έχει γίνει αστείο.”

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι μια νίκη των Ρεπουμπλικανών θα μπορούσε να αποδυναμώσει τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments