Πολιτική

Τηλεοπτικές άδειες – Ειδικό Δικαστήριο: Ξεκινά η δίκη Παππά – Καλογρίτσα

Τηλεοπτικές άδειες – Ειδικό Δικαστήριο: Ξεκινά η δίκη Παππά – Καλογρίτσα
Η δίκη θα διεξάγεται στον Άρειο Πάγο παράλληλα με την ήδη εκδικαζόμενη υπόθεση υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη

“Πρεμιέρα” σήμερα της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματίας Χρήστο Καλογρίτσα για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Η δίκη θα διεξάγεται στον Άρειο Πάγο παράλληλα με την ήδη εκδικαζόμενη υπόθεση υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Οι δίκες θα διεξάγονται εναλλάξ και με διαφορετικές συνθέσεις.

Ο κ. Παππάς παραπέμφθηκε για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, που είναι πλημμέλημα, με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, για τους χειρισμούς του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού.

Ο επιχειρηματίας έχει καταγγείλει ότι ήταν εικονική η σύμβαση με την Αραβικών συμφερόντων (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) κατασκευαστική εταιρεία Consolidated Contractors Company (CCC) των αδελφών Χούρι (Samer, Tawfic και Wael Khoury) και η σύμβαση καταρτίστηκε για να μπορέσει να εισέλθει η εταιρεία του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ο πρώην υπουργός υπεραμυνόμενος της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών  αρνείται τις κατηγορίες και τα όσα του αποδίδονται ενώ ο επιχειρηματίας κατέθεσε ότι γνώριζε πως θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου εξ αιτίας των αποκαλύψεων του στις οποίες προέβη για να αποκαταστήσει το όνομα και την υπόληψη του, όπως έχει δηλώσει.

Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου θα είναι η αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα.

Η σύνθεση του δικαστηρίου, κατ΄ αρχαιότητα, έχει ως εξής:

Από τον Άρειο Πάγο

Τακτικά μέλη

Δήμητρα Ζώη,

Ελένη Κατσούλη,

Δημητρία Στρούζα-Ξένου ή Κοκολέτση,

Μαρουλιώ Απέργη,

Μαρία Βάρκα και

Γεωργία Καγτσιμαγκλή

Αναπληρωματικά μέλη

Ολγα Σχετάκη-Μπονάτου,

Χρήστος Κατσιάνης και

Μαρία Κουφούδη

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Τακτικά μέλη

Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου (αντιπρόεδρος του ΣτΕ),

Μιχαήλ Πικραμένος (αντιπρόεδρος του ΣτΕ),

Ηλίας Μάζος,

Μαρία Σωτηροπούλου,

Σταυρούλα Κτιστάκη και

Κασσιανή Μαρίνου

Αναπληρωματικά μέλη

Γεώργιος Τσιμέκας (αντιπρόεδρος του ΣτΕ),

Αγορίτσα Σδράκα και

Ιφιγένεια Αργυράκη

Εισαγγελέας έδρας θα είναι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή, η οποία είναι παράλληλα και εισαγγελέας στη διεξαγόμενη δίκη του κ. Παπαγγελόπουλου. Αναπληρωματικός της κυρίας Σμυρλή, είναι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Ασπρογέρακας.

Τέλος, έχουν κληθεί ήδη 16 μάρτυρες, ενώ νομικοί παραστάτες του Ν.Παππά θα είναι οι δικηγόροι Γιάννης Μαντζουράνης, Βαγγελής Γεωργακόπουλος και Θεόδωρος Μαντάς.

Συνήγοροι του Χρ. Καλογρίτσα θα είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άγγελος Καραχάλιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments