Πολιτική

Μητσοτάκης από Λονδίνο: Η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία

Μητσοτάκης από Λονδίνο: Η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο πρωθυπουργός μίλησε νωρίτερα ως κεντρικός ομιλητής στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley.

Στις μεταρρυθμίσεις, την μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης, τη στήριξη της οικονομίας κατά την διάρκεια της πανδημίας, τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας έναντι της οξείας ενεργειακής κρίσης, αλλά και στα διλήμματα εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε νωρίτερα ως κεντρικός ομιλητής στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τον Franck Petitgas, επικεφαλής της Morgan Stanley International, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, αλλά και στη στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας που έχουν θέσει την οικονομία σε μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης. Όπως τόνισε, δε, με οδηγό την ανάπτυξη, η Ελλάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, προβλέπεται να έχει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2019 στην Ε.Ε.

Σημειώνεται ότι στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο του ΧΑ και της Morgan Stanley συμμετέχουν πάνω από 240 αναλυτές και fund managers που θα συναντηθούν με τους επικεφαλής και τα στελέχη 29 ελληνικών εταιρειών εισημένων και μη.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου, πέραν της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη, βρίσκεται τόσο το «roundtable» των CEO των ελληνικών τραπεζών, όσο και η συζήτηση του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, με τον Πρόεδρο του Χ.Α., Γιάννο Κοντόπουλο.

Το Greek Investment Conference περιλαμβάνει επίσης, ατομικές και ομαδικές συναντήσεις μεταξύ των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών και διεθνών επενδυτικών funds, καθώς και συζητήσεις σε πάνελ, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις δικτύωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments