Πολιτική

Mητσοτάκης: Το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας

Mητσοτάκης: Το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Δήλωση για την απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση 725 εκατομμυρίων στη χώρα μας έκανε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δήλωση για την απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση 725 εκατομμυρίων στη χώρα μας έκανε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. “Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα, που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός”.

Ολόκληρη η δήλωση 

«Σήμερα είναι μια μέρα πιο αισιόδοξη, καθώς το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας.

Χθες, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν, με απόλυτη ομοφωνία, να εκταμιευθούν στη χώρα 725 εκατομμύρια ευρώ από τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. Και ταυτόχρονα να καταργηθεί σε μόνιμη βάση η αύξηση που προβλεπόταν στο επιτόκιο των δανείων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Το πρώτο θέμα εκκρεμούσε από τις αρχές του 2019. Και σήμερα βρίσκει το πιο θετικό του τέλος. Ενώ το δεύτερο διευκολύνει την Ελλάδα να βηματίσει πιο δυναμικά στο αύριο.

Πρόκειται για μία σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας. Που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου. Αλλά δικαιώνει επίσης, μία αποτελεσματική πολιτική. Η οποία στηρίζει τον πολίτη, ενώ παράλληλα υπηρετεί την απασχόληση και την ανάπτυξη. Πάνω από όλα, όμως, πρόκειται για μια εξέλιξη που επιβραβεύει τους μεγάλους κόπους και τις ελπίδες κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.

Όλες και όλοι εσείς είστε οι πρωταγωνιστές της Ελλάδας που αλλάζει. Σας ευχαριστώ. Μένοντας πάντα στον ίδιο δρόμο της προσπάθειας. Με σιγουριά, συνέχεια και συνέπεια.

Σταϊκούρας για την απόφαση του Eurogroup: Αποφασίσαμε την περαιτέρω ελάφρυνση του δημοσίου χρέους κατά 6 δισ.

Δηλώσεις για την σημερινή απόφαση του Eurogroup για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

«Σήμερα είναι μια εξαιρετική ημέρα για την Ελλάδα και τους πολίτες της. Οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναγνώρισαν τη μεγάλη πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, την ισχυρή ανθεκτικότητά της σε περιόδους έντονων, εξωγενών κρίσεων, αλλά και τις πολύ καλές προοπτικές της.

Αναγνώρισαν τη συνέπεια με την οποία η Κυβέρνηση υλοποιεί διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και την αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments