Διεθνή

Παραίτηση Καïλή ζητούν Ευρωπαίοι, αναρτήσεις «κατεβάζει» ο Ανδρουλάκης

Παραίτηση Καïλή ζητούν Ευρωπαίοι, αναρτήσεις «κατεβάζει» ο Ανδρουλάκης

Πηγή Φωτογραφίας: twitter

Σύμφωνα με γερμανικά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης, Γερμανοί ευρωβουλευτές ζητούν την παραίτηση της σοσιαλίστριας ευρωβουλευτού.

Μέγεθος χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι εξελίξεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με τον Πρόεδρό του να «κατεβάζει» παλαιότερες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και Ευρωπαίους αξιωματούχους, σοσιαλδημοκράτες και Πράσινους, να ζητούν την παραίτηση της Εύας Καïλή από τα αξίωμα της ευρωβουλευτού.

Σύμφωνα με γερμανικά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης, Γερμανοί ευρωβουλευτές ζητούν την παραίτηση της σοσιαλίστριας ευρωβουλευτού.

Συγκεκριμένα, ο συμπρόεδρος της ομάδας εργασίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οικολόγος Ντάνιελ Φρόιντ, δήλωσε σοκαρισμένος από την έρευνα και ζήτησε να διευκρινιστούν πλήρως οι κατηγορίες, δηλώνοντας ότι «και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πιο διαφανή στην Ευρώπη. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούμε να συζητήσουμε για το ταξίδι χωρίς βίζα για τους πολίτες του Κατάρ στην ΕΕ, αλλά πρέπει πρώτα να διευκρινιστεί εάν επηρεάστηκαν εδώ οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ή της ΕΕ συνολικά».

Η Γερμανίδα Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νίκολα Μπέερ, ήταν επίσης σοκαρισμένη από τις καταγγελίες για διαφθορά την επόμενη μέρα. «Με ζαλίζει αυτό που συμβαίνει», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «είναι πολύ σαφές ότι αυτό έχει συνολικά αρνητικό αντίκτυπο στην Ευρωβουλή». Η Μπεερ πρότεινε την παραίτηση της Καϊλή: «Ελπίζω ότι θα αναλάβει δράση με τη θέλησή της».

Σημειώνεται ότι οι δύο πολιτικοί είναι δύο από τους συνολικά 14 Αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος των ευρωβουλευτών του SPD, Γενς Γκάιερ, κάλεσε επίσης την Καïλή να παραιτηθεί άμεσα: «Φυσικά δεν μπορεί πλέον να εκπροσωπεί το Κοινοβούλιο. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση,  ούτε μια μέρα».

Στην ομιλία της για την κατάσταση στο Κατάρ, η Καïλή έλαβε ξεκάθαρα θέση υπέρ του Κατάρ. Η έρευνα πρέπει τώρα να δείξει εάν και σε ποιο βαθμό πιθανοί χρηματισμοί θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις. Ομιλία της ευρωβουλευτού τον Νοέμβριο σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ ήδη εγείρει ερωτήματα. Σε αυτήν μιλά για το Κατάρ ως χώρα που σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι απόδειξη τού πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιφέρει ιστορικές αλλαγές σε μια χώρα.

Λέγεται, επίσης, ότι η Καïλή είχε συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ. Για τον ευρωβουλευτή Φρόιντ, αυτό είναι απόδειξη του τρόπου με τον οποίο τρίτες χώρες θέλουν να επηρεάσουν την ΕΕ: «Οι Βρυξέλλες έχουν πραγματικά πολύ καλούς κανόνες λιτουργίας. Ωστόσο, τρίτες χώρες όπως το Κατάρ, έχουν μέχρι στιγμής εξαιρεθεί πλήρως από το πεδίο ουσιαστικής δράσης και επαφής της ΕΕ. Η ΕΕ πρέπει οπωσδήποτε να κάνει ακόμη μεγαλύτερες βελτιώσεις σε αυτό το σημείο. Η άσκηση πίεσης από τρίτες χώρες πρέπει να περιλαμβάνεται στο μητρώο των αναγνωρισμένων lobby και οι συναντήσεις με εκπροσώπους τρίτων χωρών πρέπει να δημοσιεύονται».

…και ο Ανδρουλάκης κατεβάζει αναρτήσεις στο Twitter

Εν μέσω αυτού του διεθνούς ευτελισμού της χώρας, με σακούλες κα πετροδόλαρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι αυτή υπάρχει πίσω από τις αποκαλύψεις και τα φερόμενα σκάνδαλα.

Κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκη, η ευρωβουλευτής «λειτουργούσε σαν Δούρειος Ίππος της ΝΔ μέσα στο ΠΑΣΟΚ», ως εάν η ευρωβουλευτής να είχε εκλεγεί με τη σημαία της… Νέας Δημοκρατίας και ως εάν αυτή να ήταν μέλος του.. Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η πολιτική αυτουπονόμευση του Ανδρουλάκη συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, δηλώνοντας πως «από το Σεπτέμβριο είχα πει ότι η κυρία Καϊλή δεν θα είναι ξανά υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ». Γιατί; Γνώριζε κάτι που δεν έπρεπε να ειπωθεί δημοσίως;

Πριν από ελάχιστη ώρα, ο Ν. Ανδρουλάκης «κατέβασε» ανάρτησή από το Twitter. Στην ανάρτηση αναφερόταν: «Συγχαρητήρια Εύη για την εκλογή σου! Για πρώτη φορά από το 2014 το Κίνημά μας θα έχει Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου».

Είναι ανθρώπινο για κάποιον να πέφτει στη ζωή του. Αρκεί να πέφτει με χάρη και με λεβεντιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments