Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Εγγυώμαστε την ασφάλεια των συνόρων

Θεοδωρικάκος: Εγγυώμαστε την ασφάλεια των συνόρων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η διασφάλιση των συνόρων της πατρίδας και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών είναι οι προτεραιότητές μας, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Η διασφάλιση των συνόρων της πατρίδας και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών είναι οι προτεραιότητές μας, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του προϋπολογισμού. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού σχεδίου «Ακρίτας» στον Έβρο για την διαφύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε. με την Τουρκία, ενώ επισήμανε πως έχουν ληφθεί μέτρα και για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών στις γειτονιές με 600 νέους ειδικούς φρουρούς και την απελευθέρωση 500 αστυνομικών από γραφειοκρατικά πάρεργα λόγω της ψηφιοποίησης διαδικασιών.

Η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας αποτυπώνεται σε αριθμούς, πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος παρουσίασε τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. από τα οποία προκύπτει σημαντική μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας σε ολόκληρη την επικράτεια σε σχέση με τα έτη 2018 και 2019, ενώ το 2022 οι εξιχνιάσεις των δολοφονιών άγγιξαν το 90%. Εργαζόμαστε για την ασφάλεια, γιατί χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ούτε ελευθερία, ούτε μπορεί να λειτουργήσει η Δημοκρατία μας, τόνισε ο Υπουργός και κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι διακατέχεται από έμφυτη αλλεργία για την Αστυνομία και τους ένστολους της πατρίδας, στηρίζοντας το χάος και την καταστροφολογία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments