Πολιτική

Προϋπολογισμός 2023 – Βουλή: Υπερψηφίστηκε με 156 «ναι»

Προϋπολογισμός 2023 – Βουλή: Υπερψηφίστηκε με 156 «ναι»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τις αμυντικές δαπάνες υπερψήφισαν εκτός από τους βουλευτές της συμπολίτευσης και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης

Με 156 «ναι»  και  143 «όχι» υπερψηφίστηκε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2023. Τις αμυντικές δαπάνες υπερψήφισαν εκτός από τους βουλευτές της συμπολίτευσης και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης.

Η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών εξελίχθηκε σε υψηλούς τόνους. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ πως παραμένει «κόμμα διαμαρτυρίας και όχι εξουσίας» και εξήγγειλε ότι από τον Φεβρουάριο και για 6 μήνες το κράτος θα καλύπτει το 10% του κόστους των τροφίμων για τα νοικοκυριά.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, επανέλαβε το αίτημα για εκλογές και υπογράμμισε πως ο προϋπολογισμός του 2023 θα είναι ο τελευταίος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

O Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απόσταση από τον μέσο πολίτη. Είστε μακριά από όσα βιώνουν οι πολίτες αυτό το διάστημα». «Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παρουσιάζουν πλασματική εικόνα της χώρας», είπε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή επισήμανε ότι και αυτός ο προϋπολογισμός είναι ταξικός και βαθιά αντιλαϊκός όπως ήταν όλοι, επί τόσα χρόνια. Κατηγόρησε την Ευρωβουλή ότι λειτουργεί ως φυτώριο σκανδάλων. Για την ακρίβεια είπε ότι ακόμα και τώρα η κυβέρνηση δεν τολμάει να μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και στην ενέργεια. ενώ αναφερόμενος στα λεγόμενα «μπινελίκια» του κυρίου Σταϊκούρα με τους τραπεζίτες τόνσε ότι όλα ήταν προσυμφωνημένα.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Κυριάκος Βελόπουλος εκτίμησε ότι όπως όλοι οι προϋπολογισμοί από το 1974 και αυτός θα πέσει έξω γιατί όπως είπε, είναι γραμμένος στο πόδι, προεκλογικός με ψεύτικα νούμερα. Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια έκανε λόγο για ριφιφί και κλοπή της ελληνικής περιουσίας ενώ όσον αφορά τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο μίλησε για Βατερλώ στα εθνικά θέματα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι η κυβέρνηση επιδίδεται σε «επιδοματικό λαϊκισμό» δίνοντας φιλοδωρήματα σε ομάδες πολιτών που θα τα δώσουν τελικά στους γιατρούς γιατί καταρρέει η δημόσια υγεία. Μία ανάσα πριν από τις εκλογές  – είπε χαρακτηριστικά – έρχεστε να κάνετε το μαύρο, άσπρο, για να ωραιοποιήσετε την ασχήμια του υπαρκτού μητσοτακισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments