Διεθνή

Σόιγκου: Επιθεώρησε ρωσικά στρατεύματα που πολεμούν στην Ουκρανία

Σόιγκου: Επιθεώρησε ρωσικά στρατεύματα που πολεμούν στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: tass

Δεν είναι σαφές πότε πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη ή αν ο Σόιγκου είχε βρεθεί στην Ουκρανία

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου επιθεώρησε τα στρατεύματα της χώρας που συμμετέχουν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Μόσχας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Άμυνας.

«Ο αρχηγός του ρωσικού στρατού πέταξε γύρω από τις περιοχές ανάπτυξης στρατευμάτων και έλεγξε τις προηγμένες θέσεις των ρωσικών μονάδων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε το υπουργείο στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Η Μόσχα αποκαλεί την εισβολή της στην Ουκρανία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την «αποστρατιωτικοποίηση» και την «αποναζιστικοποίηση» του γείτονά της. Το Κίεβο και οι σύμμαχοί του το αποκαλούν απρόκλητη πράξη κατάκτησης. Το υπουργείο ανέφερε στη δήλωση ότι ο Σόιγκου μίλησε με στρατεύματα «στην πρώτη γραμμή» και σε «διοικητικό κέντρο». Ωστόσο, δεν ήταν αμέσως σαφές πότε πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη ή αν ο Σόιγκου είχε επισκεφθεί την ίδια την Ουκρανία. Ένα σύντομο βίντεο που δημοσιεύτηκε με τη δήλωση δείχνει τον Σόιγκου σε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο και μερικές εναέριες λήψεις με κενές περιοχές γης. Η ανακοίνωση έρχεται μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ συναντήθηκε με τους κορυφαίους ηγέτες της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Σόιγκου, αναζητώντας προτάσεις για το πώς πιστεύουν ότι θα πρέπει να προχωρήσει η στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η σύγκρουση, η πιο θανατηφόρα στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους, έχει εκτοπίσει εκατομμύρια και έχει μετατρέψει πόλεις σε ερείπια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments