Διεθνή

Στον Λευκό Οίκο ο Ζελένσκι: Τον υποδέχθηκε ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ

Στον Λευκό Οίκο ο Ζελένσκι: Τον υποδέχθηκε ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στον Λευκό Οίκο, όπου τον υποδέχτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε στον Λευκό Οίκο, όπου τον υποδέχτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Ζελένσκι στο εξωτερικό μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ντυμένος με ένα χακί πουλόβερ, ο Ζελένσκι πόζαρε για τους δημοσιογράφους, κάτω από τον χειμωνιάτικο ήλιο, έχοντας στο πλευρό του την Τζιλ και τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τον αγκάλιασε.

«Ο αμερικανικός λαός στέκει υπερήφανα στο πλευρό του ουκρανικού», είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ «στηρίζουν την επιδίωξη της Ουκρανίας για μια δίκαιη ειρήνη».

«Κύριε πρόεδρε, είναι καλό που σας έχουμε ξανά εδώ», είπε ο Μπάιντεν στον Ζελένσκι. «Είναι τιμή να βρίσκομαι δίπλα σας σε μια ενιαία άμυνα ενάντια σε έναν βάναυσο πόλεμο που διεξάγεται από τον Πούτιν».

«Δύσκολο να το πιστέψω, 300 μέρες πέρασαν, και ο Πούτιν έχει επιτεθεί βάναυσα στο δικαίωμα των Ουκρανών να υπάρχουν ως έθνος, με μια επίθεση στον αθώο ουκρανικό λαό για κανέναν άλλο λόγο παρά για να εκφοβίσει», πρόσθεσε ο Μπάιντεν, σημειώνοντας κλιμακώθηκαν οι ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές και αστικές υποδομές. Ο Πούτιν «προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον χειμώνα ως όπλο», είπε ο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον Ουκρανό ομόλογό του ότι οι Αμερικανοί, μαζί με τους Ευρωπαίους συμμάχους, στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments