Πολιτική

Βορίδης: Ένα ενδεχόμενο είναι να γίνουν πριν το Πάσχα οι πρώτες εκλογές

Βορίδης: Ένα ενδεχόμενο είναι να γίνουν πριν το Πάσχα οι πρώτες εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ίσως και πριν το Πάσχα να γίνουν οι πρώτες εκλογές, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Ίσως και πριν το Πάσχα να γίνουν οι πρώτες εκλογές, σύμφωνα με τον υπουργό ΕσωτερικώνΜάκη Βορίδη. Τοποθέτησε χρονικά τυχόν επαναληπτικές εκλογές, πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις που παραδοσιακά ξεκινούν τον Ιούνιο.

«Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από την χρονική στιγμή που αποφασίζει ο πρωθυπουργός να διαλύσει την Βουλή για την όλη διαδικασία. Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη», δήλωσε ο κ. Βορίδης μιλώντας στο Mega.

Για την προφυλάκιση της Καϊλή

Αναφορικά με την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή ο υπουργός ανέφερε: «Κρίθηκε ύποπτη φυγής και επιπλέον κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος απαγωγής της από Καταριανούς πράκτορες, το όποιο το βρήκα προχωρημένη σκέψη από τον εισαγγελέα».

Ο κ. Βορίδης ερωτήθηκε για το αν η προφυλάκιση της κυρίας Καϊλη ενέχει και ένα πολιτικό μήνυμα. «Θέλω να ελπίζω ότι οι δικαστές οπουδήποτε δεν κρίνουν με τέτοια κριτήρια. Αν αρχίσουμε και βάζουμε πολιτικά κριτήρια στην απόφαση των δικαστών, φαλκιδεύεται η έννοια της δικαιοσύνης», είπε.

Βορίδης: «Περίπου 108 χιλιάδες αιτήσεις για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ»

Σχετικά με τον μεγάλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι υπήρξε μεγάλη συμμετοχή καθώς οι αιτήσεις έφτασαν περίπου τις 108.000. «Αρχικά να πούμε ότι έκλεισε η προθεσμία για τις αιτήσεις δήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό. Οι αιτήσεις έφτασαν περίπου τις 108 χιλιάδες, οι θέσεις που θα ενταχθούν κατ’ αρχήν είναι γύρω στις 5.500 και ίσως αυξηθούν κατά περίπου 1.000 θέσεις».

Τέλος, ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ΑΣΕΠ, ενώ υποστήριξε ότι τα οριστικά αποτελέσματα θα εκδοθούν τον Δεκέμβριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments