Διεθνή

Qatargate: Ο Τζόρτζι «καίει» τον Παντσέρι

Qatargate: Ο Τζόρτζι «καίει» τον Παντσέρι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Τζόρτζι -δεξί χέρι του Παντσέρι και κοινοβουλευτικός βοηθός του Κοτσολίνο-, που κρατείται στο Βέλγιο, αποκάλυψε σε μια από τις ανακρίσεις ενώπιον του δικαστή -συνεχίζει η Repubblica- πώς λειτουργούσε η κλίκα

Ο Τζόρτζι -δεξί χέρι του Παντσέρι και κοινοβουλευτικός βοηθός του Κοτσολίνο-, που κρατείται στο Βέλγιο, αποκάλυψε σε μια από τις ανακρίσεις ενώπιον του δικαστή -συνεχίζει η Repubblica- πώς λειτουργούσε η κλίκα: «Η συνεργασία ξεκίνησε στις αρχές του 2019. Καθορίσαμε τα ποσά, τα οποία δυσκολεύομαι λίγο να θυμηθώ, για τις αντίστοιχες παρεμβάσεις μας. Ήταν σε μετρητά». Ο Παντσέρι, για παράδειγμα, αναφέρει στα πρακτικά ότι η δουλειά με το Μαρόκο ξεκίνησε «το 2019» και «προέβλεπε ότι θα λαμβάναμε μέτρα για να αποφύγουμε ψηφίσματα κατά της χώρας και σε αντάλλαγμα θα λαμβάναμε 50.000 ευρώ».

Ο Τζόρτζι είπε ότι μαζί με τον Παντσέρι είχαν προετοιμάσει την ακρόαση του υπουργού Αλ Μάρι: «Ο Παντσέρι είχε γράψει την ομιλία του και εγώ την είχα μεταφράσει. Η ομιλία του Καταριανού θα έπρεπε να διαρκέσει περί τα οκτώ λεπτά, αλλά υπήρχε και η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων. Δεν θυμάμαι το περιεχόμενο της ομιλίας, αλλά ο στόχος ήταν να τονίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει στο Κατάρ. Είχαμε συζητήσει και για το τι θα απαντούσε σε πιθανές ερωτήσεις για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ μετά από δηλώσεις που είχαν κάνει εκπρόσωποι του Κατάρ για τους γκέι. Θα αναφερόμασταν στον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των σταδίων καθώς και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 στο Μεξικό, όπου δεν γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ομιλία θα τόνιζε ότι οι ευρωπαϊκές Αρχές λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά για να δείξουμε ότι ήθελαν να επιτεθούν στο Κατάρ, μολονότι ήταν η μοναδική κάπως “ανοικτή” σε ορισμένα θέματα χώρα του Κόλπου».

Αλλά το πιο δύσκολο κομμάτι της ακρόασης ήταν άλλο: το Κατάρ γνώριζε ότι αυτό που θα μπορούσε να το φέρει σε δύσκολη θέση ήταν οι ερωτήσεις των ευρωβουλευτών. Φοβόταν αντιφάσεις σε σχέση σε ορισμένα θέματα σε μια τόσο σημαντική στιγμή για αυτούς παραμονές του Μουντιάλ, όπου διακυβευόταν η αξιοπιστία του. Γι’ αυτό και είχε αναλάβει ο Παντσέρι, όπως κατέθεσε ο Τζόρτζι, να συντάξει ακόμη και ερωτήσεις. «Θέλαμε να φέρουμε εκεί που μας βόλευε τη συζήτηση. Είχε αναφερθεί ότι θα ήταν χρήσιμο να είχαν προετοιμαστεί, πέραν της ομιλίας, και ερωτήσεις, ώστε ο υπουργός του Κατάρ να βαδίσει σε σίγουρο δρόμο», κατέθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments