Διεθνή

Η Γερμανίδα υπουργός Ευρώπης στον Ιμάμογλου

Η Γερμανίδα υπουργός Ευρώπης στον Ιμάμογλου

Πηγή Φωτογραφίας: anna-luehrmann.de/Αρχείου

Στην Τουρκία μεταβαίνει αύριο η υπουργός Επικρατείας για την Ευρώπη και το Κλίμα Άννα Λίρμαν

Στην Τουρκία μεταβαίνει αύριο η υπουργός Επικρατείας για την Ευρώπη και το Κλίμα Άννα Λίρμαν, η οποία έδωσε έμφαση στο κράτος δικαίου και την ελευθερία της έκφρασης, και στην επίσκεψη που έχει προγραμματίσει στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Έκρεμ Ιμάμογλου.

Η Λίρμαν εξέφρασε πριν από λίγο πολλές ανησυχίες για την κατάσταση., στην οποία βρίσκεται το κράτος δικαίου στην Τουρκία, με αφορμή και την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Ιμάμογλου.

Η Λίρμαν, η οποία θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 3 και 4 Ιανουαρίου, υπενθύμισε ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος για τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ανησυχεί για τον τρόπο λειτουργίας των δικαστικών και πολιτικών θεσμών της Τουρκίας.

Η Γερμανίδα υπουργός δήλωσε ακόμη ότι η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα του κράτους δικαίου με μεγάλη ανησυχία και ότι θέλει να τονίσει τη σημασία των δίκαιων συνθηκών πλαισίου στη δημοκρατική εκλογική κούρσα, με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές στην Τουρκία. Δηλώνοντας ότι η ελευθερία της έκφρασης διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε ένα κράτος δικαίου, η Άννα Λίμαν σημείωσε ότι αυτό το θέμα θα βρίσκεται επίσης στην ημερήσια διάταξη στις συναντήσεις της με τους ομολόγους της στην Τουρκία, με τους οποίου θα συνομιλήσει και για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι επίκεντρο των επαφών της Γερμανίδας υπουργού θα είναι οι τρέχουσες εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις και στις σχέσεις Τουρκίας και ΕΕ, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο κράτος δικαίου και τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Άγκυρα, η Άννα Λίμαν θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, καθώς και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments