Διεθνή

Πούτιν: Εσωτερικές επικρίσεις για το θάνατο 63 στρατιωτών στην Ουκρανία

Πούτιν: Εσωτερικές επικρίσεις για το θάνατο 63 στρατιωτών στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Andrey Rudakov/Bloomberg

Σε μια σπάνια ανακοίνωση απωλειών και έπειτα από επικρίσεις ρώσων πολεμικών ανταποκριτών, το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε χθες πως 63 ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις

Σε μια σπάνια ανακοίνωση απωλειών και έπειτα από επικρίσεις ρώσων πολεμικών ανταποκριτών, το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε χθες πως 63 ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις «τεσσάρων πυραύλων» στη Μακιίβκα – πόλη υπό ρωσική κατοχή ανατολικά του Ντονέτσκ – το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η διεύθυνση στρατηγικών επικοινωνιών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είχε ανακοινώσει πως σχεδόν 400 ρώσοι στρατιώτες είχαν σκοτωθεί στη Μακιίβκα. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από συστήματα HIMARS, ένα όπλο που έχουν προμηθεύσει οι ΗΠΑ στις ουκρανικές δυνάμεις και οι οποίοι έπληξαν «ένα κέντρο προσωρινής ανάπτυξης» του ρωσικου στρατού στη Μακιίβκα.

Η ανακοίνωση γι’ αυτές τις βαριές απώλειες προκάλεσε αμέσως επικρίσεις εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης, η οποία κατηγορήθηκε κυρίως από τον αυτονομιστή πρώην αξιωματούχο Ιγκόρ Στρέλκοφ ότι είχαν αποθηκευτεί πυρομαχικά σ’ αυτό το μη προστατευόμενο κτίριο.

Αρχηγός των Ουκρανών πρακτόρων: «Τα χτυπήματα θα γίνονται όλο και πιο βαθιά στη Ρωσία»

«Τα χτυπήματα θα γίνονται όλο και πιο βαθιά στο ρωσικό έδαφος» προειδοποίησε ο μόλις 37 χρόνων επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, στρατηγός Κίριλο Μπουντάνοφ, σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφο του αμερικανικού δικτύου ABC στη σκιά της αιματηρής επίθεσης σε ρωσική βάση στο Ντονέτσκ.

Σε μια σπάνια δημόσια παραδοχή για τις απώλειες στον πόλεμο στην Ουκρανία, η Μόσχα αναγνώρισε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα ότι δεκάδες στρατιώτες της σκοτώθηκαν σε ένα από τα πιο θανατηφόρα πλήγματα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι το κατάλυμα χτυπήθηκε από τέσσερις πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από αμερικανικής κατασκευής εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων HIMARS, υποστηρίζοντας ότι άλλοι δύο πύραυλοι καταρρίφθηκαν. Το Κίεβο ανέφερε ότι ο αριθμός των Ρώσων ανέρχεται σε σχεδόν 400, αν και αξιωματούχοι της ρωσικής κατοχικής διοίκησης χαρακτήρισαν υπερβολικό αυτόν τον απολογισμό.

«Η Ουκρανία χτύπησε την αεροπορική βάση;» τον ρωτά η δημοσιογράφος Μπριτ Κλένετ. «Δεν μπορώ να απαντήσω τώρα σε αυτή σας την ερώτηση. Μόνο μετά το τέλος του πολέμου» σχολίασε ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών. «Είμαι πολύ χαρούμενος να το βλέπω αυτό» απάντησε πάντως, ερωτηθείς για την επίθεση. «Θα δούμε περισσότερες;» ρωτά η δημοσιογράφος. «Νομίζω» απαντά ο Μπουντάνοφ. «Μέσα στη Ρωσία, βαθιά μέσα (στο έδαφός της);» ξαναρωτά η δημοσιογράφος. «Βαθύτερα και βαθύτερα» απαντά ο Ουκρανός στρατηγός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments