Διεθνή

Τουλάχιστον 25.000 οι νεκροί των φονικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία

Τουλάχιστον 25.000 οι νεκροί των φονικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία

Πηγή Φωτογραφίας: twitter ANADOLU AGENCY

Δεν έχει τέλος το δράμα στην Τουρκία με τον αριθμό των νεκρών των καταστροφικών σεισμών που ισοπέδωσαν Τουρκία και Συρία να αυξάνεται στους 25.000

Δεν έχει τέλος το δράμα στην Τουρκία με τον αριθμό των νεκρών των καταστροφικών σεισμών που ισοπέδωσαν Τουρκία και Συρία να αυξάνεται στους 25.000 σύμφωνα με το AP. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη Σανλιούρφα στα νοτιοανατολικά, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τα πτώματα 21.848 ανθρώπων στην Τουρκία ενώ οι αρχές στη Συρία έχουν ανακοινώσει 3.553 νεκρούς.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Μάρτιν Γκρίφιθς έκανε σήμερα έκκληση προς την παγκόσμια κοινότητα να μην ξεχνάει τους χιλιάδες ανθρώπους που χρειάζονται μια στέγη και τρόφιμα την ώρα που οι διασώστες αναζητούν τυχόν επιζώντες του σεισμού της Δευτέρας που έπληξε τη νότια Τουρκία και την βορειοδυτική Συρία. Μιλώντας στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου στην τουρκική επαρχία Καχραμάνμαράς καθώς οι διασώστες εργάζονταν ο Γκρίφιθς είπε ότι συνομίλησε με οικογένειες που έχουν εκτοπιστεί και έχουν μείνει μες στο κρύο χωρίς τροφή μετά τον σεισμό.”Βρίσκομαι εδώ για να διασφαλίσω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θα ξεχαστούν”, είπε στους δημοσιογράφους.

Ο Γκρίφιθς εξήρε την ανταπόκριση της Τουρκίας στην καταστροφή χαρακτηρίζοντάς την “εξαιρετική” και χαιρέτισε το “κουράγιο των μελών των υπηρεσιών διάσωσης που εργάζονται όλο το 24ωρο ελπίζοντας σε έναν ακόμη ήχο, σε έναν ακόμη επιζώντα”.

Ερντογάν στους σεισμόπληκτους Τούρκους: «Πιστέψτε μας, δεν αφήσουμε κανέναν στο δρόμο και στη φτώχεια»

Το Ντιγιαρμπακίρ επισκέφθηκε το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοντά στους πληγέντες των φονικών σεισμών και να αμβλύνει το κύμα οργής και διαμαρτυριών από την πλευρά των πολιτών, που εκφράστηκαν και με αποδοκιμασίες σε υπουργό και βουλευτή του κόμματός του νωρίτερα σήμερα στην περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ.

Έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Εμινέ, που σε κάποια στιγμή πήρε στην αγκαλιά της ένα παιδί, ο Ερντογάν είπε ότι ο σεισμός της Δευτέρας είναι «τρεις φορές μεγαλύτερος και τρεις φορές πιο καταστροφικός από τον σεισμό του 1999, που είναι η μεγαλύτερη καταστροφή στη μνήμη της χώρας μας. Αυτός ο σεισμός, που περιγράφεται ως η καταστροφή του αιώνα, προκάλεσε καταστροφή σε μια περιοχή 500 χιλιομέτρων, αν και έγινε αισθητή σε μια περιοχή σχεδόν χιλίων χιλιομέτρων».

Ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στην Τουρκία έχουν φτάσει τους 21.043 και πρόσθεσε ότι οι ομάδες διάσωσης μεταφέρονται σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί οι μεγαλύτερες καταστροφές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments