Διεθνή

Οι Ρεπουμπλικάνοι για την ομοφυλόφιλη κοινότητα

Οι Ρεπουμπλικάνοι για την ομοφυλόφιλη κοινότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Οι Ρεπουμπλικάνοι προχωρούν σε δέσμες απαγορετικών  προτάσεων για την ομοφυλόφιλη κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ρεπουμπλικανικό κόμμα κινείται στις περιοχές του πιο άκαμπτου συντηρητισμού και αναχρονισμού.

Οι Ρεπουμπλικάνοι προχωρούν σε δέσμες απαγορετικών  προτάσεων για την ομοφυλόφιλη κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ρεπουμπλικανικό κόμμα κινείται στις περιοχές του πιο άκαμπτου συντηρητισμού και αναχρονισμού.

Για μια «άνευ προηγουμένου» σε αριθμό και εύρος νομοθετική ατζέντα κάνει λόγο το Reuters και δεν έχει άδικο. Διαβάζοντας κανείς τις προτάσεις των Αμερικανών Ρεπουμπλικάνων εν όψει και των προσεχών προεδρικών εκλογών, προγραμματισμένων για το ερχόμενο έτος, νομίζει ότι ζει σε εποχή διώξεων.

Η υγειονομική περίθαλψη απαγορεύεται ακόμη και για νεαρής ηλικίας ομόφυλα άτομα, ενώ ακόμα και η λεγόμενη «θεραπευτική» προσέγγιση γονέων και ψυχιάτρων θεωρείται ότι πρέπει να πάψει να προσφέρεται.

Η νομοθετική ατζέντα περιλαμβάνει, επίσης, μέτρα για τον αποκλεισμό των δασκάλων από τη χρήση αντωνυμιών που ταιριάζουν με την ταυτότητα φύλου ενός μαθητή, την απαγόρευση των τρανς κοριτσιών να παίζουν σε αθλητικές ομάδες κοριτσιών και την απαίτηση από τρανς άτομα να χρησιμοποιούν το μπάνιο που αντιστοιχεί στο φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση, δηλαδή αυστηρά ένα από τα  δύο προβλεπόμενα από την χριστιανική ηθική φύλα.

Σύμφωνα με το παγκόσμια γνωστό, συντηρητικό think tank «Heritage Foundation», το ζήτημα των συνταγματικών δικαιωμάτων τρίτης γενεάς, στα οποία ενσωματώνονται ως προβληματική και ως αιτήματα τα δικαιώματα της ομοφυλόφιλης κοινότητας, πρόκειται να καταλάβει κεντρική θέση στην προεκλογική διαμάχη και ο τρόπος της αντιμετώπισής του είναι δυνατόν να αποβεί εκλογικά επικερδής.

Ο αποκλεισμός των ανθρώπων που ανήκουν στην εν λόγω κοινότητα πρέπει, σύμφωνα με τους βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, να επεκτείνεται και να συμπεριλαμβάνει και τα αθλήματα. Έτσι, σύμφωνα με την ρεπουμπλικανική λογική, ένα gay άτομο θα πρέπει να αποκλειστεί από τον δημόσιο αθλητισμό.

Αυτά τα μέτρα, πρωτοφανούς έκτασης, κινούνται στη σφαίρα της μηδενικής κοινωνικής ανοχής. Αν οι νεοδεξιοί του Ρεπουμπλικανικού κόμματος εκλεγούν και εφαρμόσουν τέτοιες πολιτικές, τα μέλη της ομοφυλόφιλης κοινότητας θα αρχίσουν να αποτελούν «ξένο σώμα», παρασιτική απόφυση του υγιούς, αμερικανικού κοινωνικού οργανισμού. Οι Ρεπουμπλικάνοι εν έτει 2023 είναι  συνεπείς και στοιχίζονται με την πολιτική ρητορική του πρώην προέδρου Ντόναλτ Τραμπ, ενός ηγέτη που δεν κρύβει την ανοιχτά ομοφοβική του στάση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments