Οικονομία

Market Pass: “Κλείδωσε” για την Τρίτη το άνοιγμα της πλατφόρμας

Market Pass: “Κλείδωσε” για την Τρίτη το άνοιγμα της πλατφόρμας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μία ημέρα νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο, ανοίγει η πλατφόρμα market pass (https://vouchers.gov.gr/marketpass).

Μία ημέρα νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο, ανοίγει η πλατφόρμα market pass (https://vouchers.gov.gr/marketpass). Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιαννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανακοίνωσε ότι αύριο Τρίτη θα ανοίξει τελικά η πλατφόρμα για τις αιτήσεις. Οι δικαιούχοι με ΑΦΜ που λήγει σε 0-4 θα μπορούν ήδη από από αύριο, (Τρίτη 21/2), να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, ενώ από την Τετάρτη 22/2), θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και οι δικαιούχοι με ΑΦΜ που λήγει σε 5-9.

«Δικαιούχοι είναι περίπου το 85% των ελληνικών νοικοκυριών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναφέρθηκε αναλυτικά στο πώς προσδιορίζονται οι δικαιούχοι του νέου μέτρου στήριξης. «Η ενίσχυση ανέρχεται στο 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους στα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και έως συγκεκριμένα όρια τα οποία ξεκινούν από 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, με ανώτατο όριο τα 1000 ευρώ αγορές», διευκρίνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Πρόσθεσε ότι από την ερχόμενη Τετάρτη το Καλάθι του Νοικοκυριού διευρύνεται κατά 9 κατηγορίες προϊόντων. Από τις 51 κατηγορίες που ισχύουν σήμερα θα πάμε στις 60 ενώ από την ίδια μέρα μπαίνει σε εφαρμογή και το Σαρακοστιανό Καλάθι».

Ακόμη εντός ενός μήνα υποχρεώνονται οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ να αλλάξουν τα ταμπελάκια τιμών ώστε να αναγράφονται με μεγάλα γράμματα η τιμή ανά μονάδα, λίτρο ή κιλό, έτσι ώστε να μην υπάρχει σύγχυση ή πολύ περισσότερο εξαπάτηση του καταναλωτή σε σχέση με τις ενδεχόμενες αλλαγές συσκευασίας.

Υπογράμμισε επίσης ότι εντείνονται οι έλεγχοι και επιβάλλονται πρόστιμα όταν εντοπίζονται παραβάσεις. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε σε μια σειρά εργαλείων που δημιουργήθηκαν όπως είπε από την κυβέρνηση για την εντατικοποίηση των ελέγχων και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους. Αναφέρθηκε στην εφαρμογή e-katanalotis, στο όριο που τέθηκε στο ποσοστό κέρδους και στην ίδρυση της ΔΥΜΕΑ της υπηρεσίας που κάνει καθημερινά ελέγχους και με ηλεκτρονικά συστήματα πλέον

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments