Πολιτική

Τσίπρας σε Μπλίνκεν: Πιέστε την Τουρκία να εγκαταλείψει τις προκλήσεις [vid]

Τσίπρας σε Μπλίνκεν: Πιέστε την Τουρκία να εγκαταλείψει τις προκλήσεις [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSΙ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, στην οποία έγινε ανασκόπηση όλων των περιφερειακών εξελίξεων, των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αλλά και των ελληνοτουρκικών.

Οι διμερείς σχέσεις, τα ελληνο-τουρκικά και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Άντονι Μπλίνκεν με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν είναι λύση η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών σε αντάλλαγμα για αμερικανικές εγγυήσεις» είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ενώ φέρεται να παρέπεμψε στην προηγούμενη διοίκηση Τραμπ για όλες τις παθογένειες στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε σχέση με την Τουρκία.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν και για την ανάγκη για τερματισμό της παράνομης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και για επιστροφή στη διπλωματία, με τον κ. Τσίπρα να τονίζει το ρόλο της Ελλάδας ως «πυλώνα προάσπισης της ειρήνης και σταθερότητας, καθώς κι ως οικονομικό κι ενεργειακό κόμβο της περιοχής».

Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει τη σημασία που έχει η ανάπτυξη της πολυεπίπεδης ελληνοαμερικανικής στρατηγικής συνεργασίας σε αμοιβαία επωφελή βάση.

Παρόντες στη συζήτηση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ήταν κι ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς κι ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 11:30 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments