Πολιτική

Εκλογές 2023: Τι μαγειρεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; – Το ντιμπέιτ Οικονόμου – Τσαπανίδου

Εκλογές 2023: Τι μαγειρεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; – Το ντιμπέιτ Οικονόμου – Τσαπανίδου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την πολιτική κουτάλα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ ανακατεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την πολιτική κουτάλα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ ανακατεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να ανοίξει και άλλο το ψηφοδέλτιο σε λογική πιο κεντρώα αλλά και να εκπροσωπηθούν και τμήματα της κοινωνίας που κατά τον ίδιο έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Π.χ. από τον χώρο των ΑΕΙ θέλει τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου. Από το χώρο του αθλητισμού την πρωταγωνίστρια του κινήματος metoo, Σοφία Μπεκατώρου. Επίσης έμαθα έχει κλειδώσει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη σε εκλόγιμη θέση τώρα, καθώς ήταν και το 2019 αλλά με μη εκλόγιμη. Τις επόμενες ημέρες ο Κυρ. Μητσοτάκης θα κάνει ορισμένα κρίσιμα ραντεβού όπως πληροφορούμαι για να κλειδώσει κάποιες υποψηφιότητες με. Ιδιαίτερο συμβολισμό.

Η… κουζίνα του Τσίπρα

Στην πολιτική κουζίνα του Αλέξη Τσίπρα υπάρχουν τρία βασικά ονόματα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που έχουν κλειδώσει. Το ένα είναι του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Δημήτρη Αποστολάκη, της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πόπης Τσαπανίδου και του καθηγητή ιατρικής στο Χάρβαρντ, Όθωνα Ηλιόπουλου. Κάτι πήρε το αυτί μου για την Λούκα Κατσέλη αλλά δεν το επιβεβαίωσα.

Η επιλογή Ανδρουλάκη

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει εισήγηση και πολύ θετικό κλίμα για να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικράτειας και άρα σε εκλόγιμη θέση ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, που σήκωσε και το θέμα των υποκλοπών.

Το βιβλίο του Σαμαρά

Σας έγραφα χθες για τον Κώστα Καραμανλή αλλά μπήκα στον πειρασμό να ρωτήσω για να μάθω τι γίνεται με μια παλιά ιστορία που αφορά τον Αντώνη Σαμαρά που θα είναι υποψήφιος κανονικά στη Μεσσηνία. Ποια είναι αυτή; Αφορά το βιβλίο που ετοίμαζε ο Σαμαράς. Αυτό το σχέδιο όμως έχει παγώσει και μάλλον μετά τις εκλογές θα το δούμε κάποια στιγμή.

«Γράφω τα πάντα»

Το βιβλίο του Αντώνη Σαμαρά είναι γραμμένο από τον ίδιο και σε αυτό θα υπάρχουν τα πάντα: «Τα πάντα, από τότε που… γεννήθηκα» φέρεται να λέει και θα περιλαμβάνει πολλές άγνωστες πτυχές και από την εποχή της πρωθυπουργίας του.

Γι’ αυτή την περίοδο θα έχει ξεχωριστό κεφάλαιο για τη σχέση του με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τι έγινε όταν του ζήτησε να τον συναντήσει κατ΄ ιδίαν προσφέροντάς του οικονομικά ανταλλάγματα για ένα Grexit. Επ’ αυτού θα υπάρχει αναφορά στην άρνησή του και παράλληλα μια αποκάλυψη για την εκλογή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Κομισιόν. Εκεί θα αναφέρει ότι η Μέρκελ αμφιταλαντευόταν εάν θα τον στηρίξει και το Αντώνης Σαμαράς τους είπε ότι αν δεν τον ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές δεν θα βρούμε ούτε την ψήφο μας και επικράτησε η άποψή του.

Επί του Grexit, υπάρχει η πληροφορία ότι θα αναφέρει πως δεν ήταν ένα γεγονός που έπεσε στο τραπέζι το 2015, με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία! Υπήρχε ως επιλογή ηγετικών προσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως του Βερολίνου από το 2012, επί κυβερνήσεων Σαμαρά-Βενιζέλου! Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, άλλωστε, είχε αποκαλύψει πως είχε σχετική πρόταση από τον Β. Σόιμπλε σύμφωνα με το newsbeast.gr.

Η αποκάλυψη-ομολογία Πικραμμένου

Κυρίως, όμως, υπάρχει η αποκάλυψη-ομολογία του Παναγιώτη Πικραμμένου, αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 27 του Σεπτεμβρίου, δυο εβδομάδες δηλαδή πριν, πως το 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά είχε σχέδιο κλεισίματος των τραπεζών! «Είχαμε φτάσει πραγματικά στα όρια της χρεοκοπίας. Εάν οι εκλογές δεν έβγαζαν καθαρό αποτέλεσμα, θα κλείναμε τις τράπεζες. Οι αναλήψεις ήταν δυσθεώρητες και χρήματα δεν υπήρχαν. Εσωτερικά το είχαμε συζητήσει, όχι με τους ξένους. Είχαμε καταρτίσει σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες. Το οποίο υπάρχει ακόμη στην τράπεζα της Ελλάδος. Αν παρετείνετο η αβεβαιότητα για κάποιο μεγάλο διάστημα θα έκλειναν. Τότε ζητούσαμε συνέχεια τον έκτακτο δανεισμό, που τον παίρνουμε δίνοντας περιουσιακά στοιχεία ως ενέχυρα. Μας είχαν αρνηθεί να μας δώσουν παραπάνω (…) Είχαμε κάνει ένα σχέδιο πώς θα οργανώσουμε τα πράγματα(…) Αυτά είναι πολύ δυσάρεστα πράγματα και καλύτερα να τα ξεχάσουμε διότι η χώρα έχει κάνει άλματα προόδου από τότε», είχε αποκαλύψει ο Παναγιώτης Πικραμμένος, χωρίς να διαψευστεί σύμφωνα με το newsbeast.gr.

Οικονόμου VS Τσαπανίδου

Απόψε το βράδυ θα δούμε στην Ertnews το πρώτο προεκλογικό επί της ουσίας ντιμπέιτ μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου και της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πόπης Τσαπανίδου. Μην περιμένετε εκπλήξεις για ντιμπέιτ μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα. Ρώτησα και γι’ αυτό και επιβεβαίωσα ότι ένα θα γίνει και εάν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments