Ελλάδα

Χριστοδουλίδης: Δημόσια δαπάνη η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών

Χριστοδουλίδης: Δημόσια δαπάνη η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών

Πηγή Φωτογραφίας: the toc

Δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών που επέβαιναν στο μοιραίο σιδηροδρομικό δρομολόγιο, με απόφαση του προέδρου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών που επέβαιναν στο μοιραίο σιδηροδρομικό δρομολόγιο, με απόφαση του προέδρου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πληροφορήθηκε με βαθιά οδύνη το τραγικό γεγονός της ταυτοποίησης των σορών των δύο Κυπρίων φοιτητών, Κυπριανού Παπαϊωάννου και Αναστασίας Αδαμίδου, που επέβαιναν της μοιραίας αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο Κυπρίων φοιτητών, όπως και όλων των θυμάτων, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας.

Όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών της στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος.

Η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών θα καλυφθεί δημοσία δαπάνη και ο πρόεδρος Ν. Χριστοδουλίδης κηρύσσει τριήμερο πένθος μέχρι τη μέρα της κηδείας, ενώ έδωσε οδηγίες σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης απόσχουν από οποιεσδήποτε δημόσιες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών της στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος.

Η σορός της 24χρονης Αναστασίας Αδαμίδου από την Πάφο, ταυτοποιήθηκε από τις ελληνικές Αρχές, με τη μέθοδο του DNA, ενω ήδη έχει ενημερωθεί η οικογένειά της. Η οικογένεια της 24χρονης Αναστασίας έχει ενημερώθηκε εγκαίρως από τις ελληνικές Αρχές, το πρωί της Παρασκευής, για τα αποτελέσματα. Η 24χρονη Αναστασία ήταν μεταπτυχιακή φοιτήτρια οδοντιατρικής στη Θεσσαλονίκη και είχε μεταβεί στη Βουλγαρία, για την ορκωμοσία μίας φίλης της. Είχε επιβιβαστεί στο μοιραίο τρένο, για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου διέμενε.

Ο Κυπριανός Παπαιωάννου ήταν ψάλτης και εξαιρετικά αγαπητός από τους φίλους του. Ήταν απόφοιτος των Ειδικών Δυνάμεων και σπούδαζε νομικά. Η μητέρα του αρκέστηκε να δηλώσει ότι «είναι στιγμές που δεν μπορούμε να περιγράψουμε με λόγια τι νιώθουμε».

Με αναφορές από: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Φιλελεύθερο Κύπρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments