Διεθνή

Η γερμανική πολεμική ανεπάρκεια

Η γερμανική πολεμική ανεπάρκεια

Πηγή Φωτογραφίας: protothema

Στην παραδοχή ότι η Γερμανία είναι πολεμικά ανεπαρκής προέβη ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, ο οποίος, αναφερόμενος πιθανώς στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Στην παραδοχή ότι η Γερμανία είναι πολεμικά ανεπαρκής προέβη ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, ο οποίος, αναφερόμενος πιθανώς στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόσθεσε ότι το Βερολίνο θα πρέπει από εδώ και μετά να είναι συνεπέστερο στις συμμαχικές υποχρεώσεις του. Αν η Γερμανία όμως είναι στρατιωτικά – επιχειρησιακά ανεπαρκής και ευάλωτη, τότε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα μπορούσε να είναι;

Η δήλωση του Μπόρις Πιστόριους είναι σαφής και συνεπώς, δεν θέτει ζήτημα ερμηνείας. «Δεν διαθέτουμε ένοπλες δυνάμεις οι οποίες θα μπορούσαν να αμυνθούν σε περίπτωση βάναυσου επιθετικού πολέμου» π.χ. από τη Ρωσία, διερωτήθηκε ο υπουργός ‘Αμυνας Μπόρις Πιστόριους, παραδεχόμενος ανοιχτά σοβαρά προβλήματα.

Ο Μπόρις Πιστόριους προχώρησε σε αυτήν την τολμηρή δήλωση, απευθυνόμενος στο κόμμα αναφοράς του, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Παράλληλα,  υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή την κατάσταση».

Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του SPD, ο κ. Πιστόριους δήλωσε ακόμη ότι η Γερμανία οφείλει να εκπληρώνει τις συμμαχικές της υποχρεώσεις. «Πρέπει να αρχίσουμε και πάλι να τις εκπληρώνουμε. Κατά το παρελθόν δεν το κάναμε». Η Bundeswehr «χρειάζεται επειγόντως όπλα, βαρύ εξοπλισμό, πυρομαχικά, αλλά και στρατιώτες», δήλωσε και η στάση του επαινέθηκε όχι μόνο από τους βουλευτές του κόμματός του, αλλά και από στελέχη της αντιπολίτευσης.

Με την αναφορά αυτή ο Γερμανός υπουργός Άμυνας δείχνει να απομακρύνεται από μια μακρά, μεταπολεμική παράδοση που θέλει το Βερολίνο το «καλομαθημένο παιδί» της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να γίνεται πάντα ανεκτό και αποδεκτό από την Ουάσιγκτον εξαιτίας του μεσοπολεμικού παρελθόντος του. Στο επίπεδο της σημερινής επικαιρότητας, ωστόσο, η Γερμανία δείχνει να πραγματοποιεί ένα «άνοιγμα» προς τις νατοικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις, μετά από ένα πολύμηνο διάστημα στρατιωτικής εσωστρέφειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments