Πολιτική

Ο Γεραπετρίτης, η Επιτροπή και ο πάντα καχύποπτος ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γεραπετρίτης, η Επιτροπή και ο πάντα καχύποπτος ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Μέσα σε ελάχιστες ώρες από την αναγγελία της δημιουργίας της, συγκροτείται η Ανεξάρτητη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων με παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη

Μέσα σε ελάχιστες ώρες από την αναγγελία της δημιουργίας της, συγκροτείται η Ανεξάρτητη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων με παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη. Η ανάδειξη τω συστημικών αιτίων είναι έργο λεπτό και απαιτητικό, αν και στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη αποφανθεί ότι είναι μια Επιτροπή στην διάθεση των εκλογικών ορέξεων του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ιδέα του κ. Γεραπετρίτη είναι εύστοχη, αν όχι λαμπρή, γιατί επιτρέπει την πιο εύρυθμη λειτουργία της κρατικής μηχανής μπροστά στην εθνική τραγωδία που ζούμε. Συνταγματολόγος είναι ο υπουργός Επικρατείας, όχι από εκείνους που το επαναλαμβάνουν δυο φορές ανά λεπτό προς εμπέδωση από αριστερά ακροατήρια, και συνεπώς, έχει γνώση τού πώς είναι δομημένο και με ποια χρόνια θεσμικά βάρη λειτουργεί στην πράξη η κρατική εξουσία.

Η συγκρότηση Ανεξάρτητης Επιτροπής αποβλέπει στην ταχύτερη δυνατή υπέρβαση αυτών των θεσμικών δυσχερειών, για να επιτευχθεί «κάτι» ιδιαίτερα δύσκολο, σε σύντομους χρόνους: η διερεύνηση των συστημικών αιτίων που οδήγησαν στην τραγωδία. Παθολογίες και αδράνειες που υπήρξαν – «εφόσον υπήρξαν διαχρονικά», διευκρίνισε ο υπουργός.

Το πρόβλημα με τα τρένα και την ποιότητα του σιδηροδρομικού δικτύου στον τόπο μας είναι όμως εθνικό και υπερπαραταξιακό. Οι οιμωγές των μανάδων και οι υπουργικοί λυγμοί δεν έχουν κομματικό χρώμα. Εκτός από ορισμένους αχρωματικούς του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στην ανακοίνωσή τους αρνούνται την ειλικρίνεια των προθέσεων του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης. «Αυτό που επιθυμεί (σ.σ.: η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη) όμως είναι ένα βολικό προεκλογικό πόρισμα που θα επικυρώνει την ετυμηγορία που ήδη έχει βγάλει στο διάγγελμά του ο κος Μητσοτάκης».

Είναι βέβαια δύσκολο να φανταστεί κάποιος, στοιχειωδώς καλοπροαίρετος, ότι οι δύο πανεπιστημιακοί και ο πρώην πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους θα στέκονται επάνω από μία τηλεφωνική συσκευή ή θα κρέμονται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους, περιμένοντας τις προεκλογικού τύπου εντολές του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Βασίλης Προφυλλίδης ένα από τα τρία μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής, στην πρώτη τοποθέτησή του δεν επιβεβαίωσε πάντως τους φόβους του ΣΥΡΙΖΑ περί εκλογικά λειτουργούσας και πρωθυπουργικά ελεγχόμενης Επιτροπής. «Η θέση μου μού επιβάλλει να λειτουργήσω με φειδώ, με λιτό λόγο, με αυτοσυγκράτηση και προπάντων με τεκμηριωμένο λόγο. Κάθε λέξη, που θα βγαίνει και κάθε λέξη, που θα γράφεται, θα είναι τεκμηριωμένη. Εγώ θα προσπαθήσω να προσεγγίσω την αλήθεια με βάση τις γνωστές επιστημονικές μεθόδους», που δεν συμπίπτουν με τις προεκλογικές, όπως φοβάται, μάλλον υπέρμετρα, η Κουμουνδούρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments