Διεθνή

Μπορν: «Οι μετριοπαθείς πολίτες πληρώνουν τις συνέπειες»

Μπορν: «Οι μετριοπαθείς πολίτες πληρώνουν τις συνέπειες»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Σοκαρισμένη» δηλώνει η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν από τις αντιδράσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και δεξιάς στη χθεσινή συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης

«Σοκαρισμένη» δηλώνει η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν από τις αντιδράσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και δεξιάς στη χθεσινή συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης, και αναφέρεται στην απόφαση να παρακαμφθεί η κοινοβουλευτική συζήτηση για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

«Σοκαρίστηκα πολύ από τις «κραυγές» και τα «τραγούδια» στην Εθνοσυνέλευση αυτή την Πέμπτη, όταν ανακοινώθηκε το 49,3», εξήγησε η Elisabeth Borne στο TF1. «Ορισμένες ομάδες θέλουν το χάος – και οι μετριοπαθείς Γάλλοι είναι αυτοί που πληρώνουν τις συνέπειες».

Η Μπορν κάνει λόγο για «ουρλιαχτά» από την πλευρά των Nupes, του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά και από την πτέρυγα του λεπενικής Εθνικής Συσπείρωσης. «Υπήρχαν βουλευτές, δεν μπορούν να το αρνηθούν αυτό, οι οποίοι ούρλιαζαν και κραύγαζαν, ενώ δεν είχαμε ολοκληρώσει τις ομιλίες μας υπέρ της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Η απλή αναφορά στην ανάγκη για δυο ακόμη χρόνια εργασίας, με πλήρη αμοιβή, με εκπαίδευση και με πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα αρκούσε για να υψωθεί ένα τεράστιο τείχος εναντίον μου και εναντίον των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος».

Οι βουλευτές της Λεπέν, σύμφωνα με την κεντρώα πρωθυπουργό, «χτυπούσαν συνεχώς τα έδρανα  και καθύβριζαν με τόσο δυνατή φωνή, που ούτε οι ίδιοι δεν ακούγαμε τις φωνές μας».

«Πρέπει να μας γίνει κατανοητό», κατέληξε η Ελιζαμπέτ Μπορν, «ότι ορισμένοι θέλουν το χάος, το χάος στο Κοινοβούλιο και στον δρόμο. Αντίθετα, οι μετριοπαθείς πολίτες πληρώνουν τις συνέπειες αυτής της ακραίας συμπεριφοράς».

Κάτω από αυτές, τις συνθήκες, που δεν σέβονται καθόλου τους θεσμούς μας, συζητήθηκε και η ενεργοποίηση του συνταγματικού άρθρου. Το θέμα τίθεται σε ψηφοφορία, προασπίζουμε την κοινοβουλευτική δημοκρατία μας, προφυλάσσουμε τους θεσμούς μας και καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων και των έργων του», σύμφωνα με την Ελιζαμπέθ Μπορν, σε σημερινή συνέντευξή της.

Σημειώνουμε ότι, με τη θέση σε εφαρμογή του άρθρου 49.3 του συνταγματικού κειμένου, το νομοσχέδιο για την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση θα αποτελέσει αντικείμενο ψηφοφορίας, χωρίς προηγούμενη συζήτηση στο Κοινοβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι στη Γαλλία οι κινητοποιήσεις συνδικάτων και φορέων συνεχίζεται, τροφοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την κοινωνική παραλυσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments