Διεθνή

Στην Κριμαία για την επέτειο της επανένωσης ο Πούτιν

Στην Κριμαία για την επέτειο της επανένωσης ο Πούτιν
Στην αγαπημένη του Κριμαία βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν, αν και εκκρεμεί εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Στην αγαπημένη του Κριμαία βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν, αν και εκκρεμεί εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) και παρά τις πολιτικές πιέσεις που ασκεί σχεδόν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της δημοκρατικής Δύσης.

Η επίσκεψη γίνεται, σύμφωνα με τα ρωσικά δημόσια κανάλια, εν όψει του μεγαλοπρεπούς εορτασμού της ένατης επετείου για την επανένωση της Κριμαίας με την Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος, ντυμένος casual, συνοδεύεται από τον διοικητή της Σεβαστουπόλεως, Μιχαήλ Ραζβοζάεφ, καθώς και από τον επικεφαλής του Πατριαρχικού Συμβουλίου, Μητροπολίτη Pskov.

Στρατιωτικοί οικοδόμοι κατασκεύασαν και προσέφεραν μια παιδική κατασκήνωση και μια σχολή τέχνης στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τους διοικητές της Κριμαίας, τα έργα που γίνονται στην περιοχή δίπλα στη Χερσόνησο και που προηγουμένως κατείχαν στρατιωτικές μονάδες θα αποτελέσουν ένα μοναδικό μουσείο και εκπαιδευτικό συγκρότημα έως το 2024. Θα περιλαμβάνει το Μουσείο της Novorossiya και της Κριμαίας, το Μουσείο Χριστιανισμού, τη συνοικία Ανοικοδόμησης, το Μουσείο Αρχαιότητας και Βυζαντίου, το Διεθνές Αρχαιολογικό Κέντρο και το Αμφιθέατρο σε έκταση άνω των 97 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ρώσου προέδρου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς χαιρέτισε με θέρμη την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν λέγοντας ότι αυτό δείχνει πως «κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, τόνισε, από τη μεριά του, πως «ο Β. Πούτιν είναι ξεκάθαρο πως έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου».

«Είναι ξεκάθαρο πως έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου», είπε ο Μπάιντεν για τον ρώσο ομόλογό του. «Θεωρώ πως είναι δικαιολογημένο», είπε αναφερόμενος στο ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το ΔΠΔ

Ακόμη, ο πρόεδρος Β. Ζελένσκι είπε ότι «πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που θα οδηγήσει σε ιστορική λογοδοσία» στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram. Ο πραγματικός αριθμός των εκτοπισμένων παιδιών μπορεί να είναι «κατά πολύ» μεγαλύτερος από 16.000, πρόσθεσε, καταγγέλλοντας ότι οι εκτοπίσεις συνιστούν μια πολιτική «κρατικού κακού που ξεκινά ακριβώς από τον κορυφαίο αξιωματούχο αυτού του κράτους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments