Ελλάδα

Προς χαλάρωση τα μέτρα κατά του Covid και στα νοσοκομεία – Ποιες αλλαγές εξετάζονται

Προς χαλάρωση τα μέτρα κατά του Covid και στα νοσοκομεία – Ποιες αλλαγές εξετάζονται

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα εξετάσει τη χαλάρωση των μέτρων όσον αφορά τις μάσκες και το επισκεπτήριο.

Προς χαλάρωση οδεύουν τα μέτρα κατά του Covid-19 και στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές της χώρας, με την Επιτροπή Εμπειρογνώμονων του υπουργείου Υγείας να συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι επί του θέματος.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να τεθεί επί τάπητος η τροποποίηση του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας δείχνουν μείωση του αριθμού εισαγωγών σε ποσοστό ακόμη και 20%, ενώ στη ΜΕΘ, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, η πλειονότητα των νοσηλευομένων πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Επομένως, η εντελώς διαφορετική εικόνα που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία έπειτα από τρία χρόνια πανδημίας, επιτρέπει τη χαλάρωση κάποιων μέτρων, χωρίς, όμως, σε καμία περίπτωση, να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών και των εργαζομένων.

Ποιες αλλαγές εξετάζονται

Ενα από τα μέτρα που θα συζητηθεί στη σύσκεψη είναι ο περιορισμός της χρήσης μάσκας σε τμήματα των νοσοκομείων όπου οι εργαζόμενοι δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς. Πρόκειται, δηλαδή, κυρίως για το διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Επιπλέον αναμένεται να εξεταστούν οι κανόνες για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι ειδικοί θεωρούν πως ήρθε η ώρα να επιτραπεί το επισκεπτήριο στις μονάδες Covid-19, τηρουμένων, βεβαίως, όλων των υγειονομικών μέτρων.

Τέλος, ένα από τα μέτρα που αναμένεται να παραμείνει ως έχει είναι το υποχρεωτικό rapid test στους ανεμβολίαστους ασθενείς και εργαζομένους των νοσοκομείων, καθώς οι ειδικοί θεωρούν πως παραμένει ένα από τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των ευάλωτων ομάδων έναντι του Covid-19.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments