Πολιτική

Άδωνις: Φιλελεύθερος ναι, καλαμοκαβαλάρης όχι, κ. Ευθυμιοπούλου

Άδωνις: Φιλελεύθερος ναι, καλαμοκαβαλάρης όχι, κ. Ευθυμιοπούλου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Είναι γνωστό πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι από τους πρώτους μιας ολόκληρης γενιάς νέων ανθρώπων που δεν έκρυψε την αναφορά και την προσήλωσή του στην φιλελεύθερη ιδεολογία

Είναι γνωστό πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι από τους πρώτους μιας ολόκληρης γενιάς νέων ανθρώπων που δεν έκρυψε την αναφορά και την προσήλωσή του στην φιλελεύθερη ιδεολογία. Και φιλελευθερισμός σημαίνει, όπως είναι ευρέως αποδεκτό, ότι ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων.

Την ανθρωποκεντρική ιδεολογία του φιλελευθερισμού την υπηρετεί και ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Εν όψει της εορτών του Πάσχα λοιπόν, της κορυφαίας εορτής της Ορθοδοξίας, ο Άδωνις δεν παρέλειψε να φτιάξει ένα νέο καλάθι, προσαρμοσμένο στα ήθη και στα έθιμα της κοινωνίας μας. Το Καλάθι του Νοικοκυριού μετονομάσθηκε λοιπόν σε «Καλάθι των Νονών», με το ανάλογο σήμα να είναι φιλοτεχνημένο από τον Σύνδεσμο Βιοτεχνών Παιδικών και Αμαξών (ΣΕΒΕΠΑ).  Η πρωτοβουλία γνωστή έχει να κάνει με την προσπάθεια συγκράτησης των τιμών και προσφοράς καλών παιχνιδιών για τα παιδιά μας εν όψει των εορτών του Πάσχα. Το Υπουργείο και ο Άδωνις προσωπικά δεν είχαν εμπλοκή στο εικαστικό κομμάτι καθώς έκαναν δεκτή την πρόταση του Συνδέσμου αυτών που την δουλειά την ξέρουν καλύτερα από εκείνους.

Ωστόσο, η αρχαιολόγος Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, δόκιμη των φιλελεύθερων ιδεών, διείδε παντού, ακόμη και πίσω από το σήμα του ΣΕΒΕΠΑ, μια προσπάθεια του Άδωνι να «πάρει το κόμμα της ΝΔ» από τα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, από σεβασμό σε παλιά γνωριμία του με την Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, έδειχνε κάποια κατανόηση. Τα «στραβοπατήματά» της πολλά, ιδίως εκείνα που υποβίβασαν τον Φιλελευθερισμό από ανθρωποκεντρική ιδεολογία σε ιδεολογική κάλυψη της πιο ανθελληνικής ρητορικής. «Τη μισώ αυτή τη χώρα. Μισώ τον λαό της. Όχι τώρα αλλά από πάντα. Τη θρησκοληψία. Το συντηρητισμό. Θέλω να καταστραφούν τα πάντα. Να πέσουν οι τρούλοι από τις 10.00 Εκκλησιές. Να γλυτώσει ο πλανήτης Γη από έναν άχρηστο λαό, τους Έλληνες», είχε γραφεί από την ίδια, σε μια έξαρση «καλαμοκαβαλαρισμού».

Η νέα αμετροέπεια της Β. Ευθυμιοπούλου, σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του Άδωνι, που σημείωσε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Όποιος δεν θέλει να ψωνίσει από το «Καλάθι των Νονών» δικαίωμα του και κανένα πρόβλημα. Όποιος έχει αισθητικές ή «πολιτικές» αντιρρήσεις ας πάει στον Σύνδεσμο που το δημιούργησε να το συζητήσει, εμένα προσωπικά μου αρέσει σε άλλους μπορεί όχι όλα καλά, αλλά μην πετροβολάτε πάλι μία προσπάθεια που όπως απέδειξε η ενέργειά μας τα Χριστούγεννα έδωσε μεγάλη χαρά σε χιλιάδες παιδιά. Δεν είναι όλα για πολιτική αντιπαράθεση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments