Πολιτική

Ο Τσίπρας δεν γνωρίζει γαλλικά

Ο Τσίπρας δεν γνωρίζει γαλλικά

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Το γαλλικό περιοδικό ιδεών και πολιτικής Le Point ειρωνεύεται τον Αλέξη Τσίπρα και τις μεταρρυθμιστικές του ικανότητες, με αφορμή την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που προωθεί ο Μακρόν στην Γαλλία.

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Και ο παραλίγο… Έλλην Μακρόν της «νέας αριστεράς» κάνει ό,τι μπορεί για να επιβεβαιώσει τον Μένανδρο. Το γαλλικό περιοδικό ιδεών και πολιτικής Le Point ειρωνεύεται τον Αλέξη Τσίπρα και τις μεταρρυθμιστικές του ικανότητες, με αφορμή την συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που προωθεί ο Μακρόν στην Γαλλία.

Παλαιότερα, το διάσημο περιοδικό τον είχε χαρακτηρίσει «Τσαρλατάνο». Τώρα, τον χλευάζει σαν «μεταρρυθμιστή της αριστεράς».

Στο ολοσέλιδο κείμενο που υπογράφει ο διευθυντής του περιοδικού Ετιέν Ζερνέλ επιχειρηματολογεί υπέρ της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης στην Γαλλία. Με βάση το νομοσχέδιο του κεντρώου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, οι Γάλλοι πολίτες καλούνται να εργαστούν ακόμη  έτη, πριν από την συνταξιοδότησή τους, γεγονός που θα σημάνει τη μετάβαση από τα 62 στα 64 έτη. Το ζήτημα έχει εγείρει έντονες και επαναλαμβανόμενες κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά η πρόταση της μακρονικής πλειοψηφίας συγκεντρώνει την πλειοψηφία των θετικών γνωμών στην κοινή γνώμη και το Κοινοβούλιο.

«Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα… Είναι οι κυβερνήσεις της αριστεράς που αύξησαν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης. Στη Γαλλία προτιμούμε τη στάση διαμαρτυρίας», αναφέρει ο υπότιτλος του περιοδικού, ο οποίος προμηνύεται την γαλλική χλεύη για την πολιτικά διπρόσωπη στάση του Αλέξη Τσίπρα και της ριζοσπαστικής αριστεράς. «Μια πραγματικά αριστερή κυβέρνηση ήταν εκείνη που μπόρεσε να αυξήσει τη ”νόμιμη” ηλικία συνταξιοδότησης… πάνω από τα 65!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος και διευθυντής του περιοδικού.

Οι νεομαρξιστάδες, όμως, του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ δεν φρόντισαν να προστατεύσουν εγκαίρως τον πρόεδρο Τσίπρα, να τον ενημερώσουν ότι το περιεχόμενο του επίμαχου δημοσιεύματος είναι σατυρικό. Και έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό. Η ειρωνεία του γαλλικού εντύπου έγινε… αυτοτρολάρισμα του Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, της Προοδευτικής Συμμαχίας και άλλων συναφών επαγγελμάτων σημειώνει στον λογαριασμό του: «Αιφνιδιάστηκα όταν διάβασα το κύριο άρθρο του γαλλικού περιοδικού Le point, με τίτλο «Ποιος Τσίπρας θα μεταρρυθμίσει τη Γαλλία;». Ζω την αντίφαση να με θεωρούν στην Ευρώπη μεταρρυθμιστή, αλλά εδώ ένα μεγάλο κομμάτι της αστικής τάξης, ιδίως της διαπλεκόμενης, να με θεωρεί ακραίο».

Κάπως έτσι, ο Τσίπρας του σοσιαλφιλελευθερισμού, του νέου προοδευτικού κέντρου και της υγιούς επιχειρηματικότητας αποδομήθηκε, με το δικό του πληκτρολόγιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments