Πολιτική

Εύα Καϊλή από τη φυλακή: Δεν νιώθω θύμα αλλά τρόπαιο

Εύα Καϊλή από τη φυλακή: Δεν νιώθω θύμα αλλά τρόπαιο

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

«Είμαι αθώα και θα το αποδείξω»: Αυτά είναι τα λόγια της Εύας Καϊλή, από την φυλακή όπου κρατείται, τονίζοντας πως δεν νιώθει θύμα, αλλά τρόπαιο.

«Είμαι αθώα και θα το αποδείξω»: Αυτά είναι τα λόγια της Εύας Καϊλή, από την φυλακή όπου κρατείται, τονίζοντας πως δεν νιώθει θύμα, αλλά τρόπαιο. Η Ελληνίδα πολιτικός που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για τις φερόμενες δωροδοκίες που καταβλήθηκαν από το Κατάρ και το Μαρόκο σε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δέχτηκε επίσκεψη από την ευρωβουλευτή Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, και μιλάει μέσα από τη φυλακή Haren στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Sera.

«Είμαι αθώα και θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη, μια προκατάληψη που ούτως ή άλλως υφίσταται εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη νότια Ευρώπη. Οι Μαλτέζοι, οι Έλληνες, οι Ιταλοί και ούτω καθεξής».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, την περασμένη Δευτέρα, η Εύα Καϊλή δέχθηκε στην αίθουσα συνεντεύξεων της φυλακής Haren την Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, βουλευτή της Forza Italia, μέλος της ιταλικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Και η οποία, ακριβώς για την κράτηση της Καϊλή τον Ιανουάριο κατέθεσε ερώτηση στη Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Marija Buric.

Μπαίνοντας στην αίθουσα συνεντεύξεων, η Εύα Καϊλή χαμογελώντας και φορώντας τζιν, αθλητικά παπούτσια και από πάνω ένα λευκό πουκάμισο με το πράσινο γιλέκο με τη μαύρη μπορντούρα που πρέπει να φορούν όλοι οι κρατούμενοι στο Βέλγιο λέει στην βουλευτή: «Σας ευχαριστώ που ήρθατε να με δείτε» και συμπληρώνει: «Εκτιμώ το θάρρος σας. Είστε η πρώτη βουλευτής που ήρθε εδώ στη φυλακή για να δει πώς είμαι. Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κανείς. Κανείς από το κόμμα μου, κανείς από την Ελλάδα μου».

Αυτό δεν είναι λεπτομέρεια, σημειώνει το δημοσίευμα. Οι δικηγόροι της είχαν πει πως είχε υποστεί «βασανιστήρια», επειδή τις πρώτες 16 ώρες μετά τη σύλληψή της την είχαν αφήσει χωρίς νερό, στο κρύο, με ένα φως πάντα αναμμένο. Τώρα, για το καθεστώς της φυλακής, δεν παραπονιέται πλέον. «Μετά τον σάλο των πρώτων ημερών αυτής της υπόθεσης, κανείς δεν μιλάει πια γι’ αυτό. Με αγνοούν, με έχουν ξεχάσει ή μάλλον με έχουν διαγράψει».

Έχουν περάσει σχεδόν 4 μήνες από την έναρξη του Qatargate, περισσότερες από 100 ημέρες από εκείνη την 9η Δεκεμβρίου, όταν η Εύα Καϊλή συνελήφθη μαζί με άλλα οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένου του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ενός κοινοβουλευτικού βοηθού που εργαζόταν στις Βρυξέλλες με τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος κατέληξε επίσης στη φυλακή. Ο Τζόρτζι αφέθηκε τελικά ελεύθερος με βραχιολάκι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments