Διεθνή

Ο Αρνό εδραιώνει την πρώτη θέση έναντι του Μασκ

Ο Αρνό εδραιώνει την πρώτη θέση έναντι του Μασκ

Πηγή Φωτογραφίας: moneyreview.gr

Η εταιρεία ειδών πολυτελείας LVMH πλησιάζει την Tesla Inc. Του εκκεντρικού Ίλον Μασκ για την ένατη θέση στη λίστα των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου με βάση την κεφαλαιοποίηση, λίγες μόνο ημέρες μετά την είσοδό της στην πρώτη 10άδα .

Η εταιρεία ειδών πολυτελείας LVMH πλησιάζει την Tesla Inc. Του εκκεντρικού Ίλον Μασκ για την ένατη θέση στη λίστα των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου με βάση την κεφαλαιοποίηση, λίγες μόνο ημέρες μετά την είσοδό της στην πρώτη 10άδα .

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει το Bloomberg, οι μετοχές του κλάδου των ειδών πολυτελείας αυξήθηκαν κατά 6,9% αυτόν τον μήνα, ανεβάζοντας την χρηματιστηριακή του αξία σε περίπου 500 δισεκατομμύρια δολάρια, βοηθούμενοι από τις ισχυρότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις του πρώτου τριμήνου.

Την ίδια στιγμή, η Tesla του Ίλον Μασκ σημείωσε πτώση 23% την ίδια στιγμή, μειώνοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 505 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μειώσεις των τιμών επηρεάζουν την κερδοφορία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σήμερα, άλλωστε, γνωστοποιήθηκε από το πρακτορείο Bloomberg ότι η εταιρεία LVMH γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που υπερβαίνει τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια σε αγοραία αξία.

Η LVMH ιδρύεται στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και η επωνυμία της επιχείρησης προέρχεται από τον οίκο πολυτελείας Louis Vuitton και τα οινοποιεία Hennessy και Moët et Chandon. Η εταιρεία γνωρίζει, όμως, μια πραγματική θεαματική ανάπτυξη από την στιγμή που το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών περιέρχεται στα χέρια ενός μάλλον παραδοσιακού συλλέκτη επωνύμων ειδών πολυτελείας, του Μπερνάρ Αρνό.

Ο ίδιος και η οικογένειά του διαθέτουν το 48% των μετοχών και, πρόσφατα, ο 74χρονος Μπερνάρ Αρνό αναγορεύεται από την επιθεώρηση Forbes ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

Ο Αρνό έχει σήμερα περιουσία ύψους 212 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, και με την σημερινή επιτυχία, αποδιδόμενη σε κινήσεις του ιδίου αλλά και στην πρόσφατη ενδυνάμωση του ευρώ διεθνώς, εδραιώνεται η θέση του στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Το 2022, ο Μπερνάρ Αρνό ήταν ο τρίτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο με πρώτο τον Ίλον Μασκ, ιδιοκτήτη της Tesla, του Twitter και του SpaceX και δεύτερο τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος.

Όμως, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος έγινε μαζί με την οικογένειά του ο κάτοχος της μεγαλύτερης περιουσίας στον κόσμο σύμφωνα με τον κατάλογο που καταρτίζει «σε πραγματικό χρόνο» το περιοδικό Forbes, χρησιμοποιώντας κυρίως ως κριτήρια τις τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Ο Γάλλος μικρόσωμος επιχειρηματίας εκμεταλλεύεται την φθίνουσα περιουσία του ήδη εμβληματικού Ίλον Μασκ, η οποία έχει μειωθεί κατά περίπου 85 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή του έτους.

Οι απώλειές της έχουν επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο μετά την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Οκτωβρίου. Ο δισεκατομμυριούχος νοτιοαφρικανικής καταγωγής φαίνεται ότι τιμωρείται από την πτώση των μετοχών της Tesla στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 42% τους τελευταίους τρεις μήνες. Ο Μπερνάρ Αρνό επωφελείται επίσης από την εξαιρετική οικονομική κατάσταση της LVMH, η οποία είδε τον κύκλο εργασιών της να εκτινάσσεται κατά 21% το πρώτο εξάμηνο του 2022, μετά από ένα ήδη εξαιρετικό έτος 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments