Πολιτική

Πού και γιατί κατεβαίνουν υποψήφιοι οι πολιτικοί αρχηγοί

Πού και γιατί κατεβαίνουν υποψήφιοι οι πολιτικοί αρχηγοί

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, τα προγράμματα των πολιτικών κομμάτων έχουν γνωστοποιηθεί στους πολίτες και τα ψηφοδέλτια είναι γνωστά στους ψηφοφόρους.

Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, τα προγράμματα των πολιτικών κομμάτων έχουν γνωστοποιηθεί στους πολίτες και τα ψηφοδέλτια είναι γνωστά στους ψηφοφόρους. Γνωστές είναι επίσης οι εκλογικές περιφέρειες, στις οποίες οι πολιτικοί αρχηγοί θα εκθέσουν την υποψηφιότητά τους. Οι κ. κ. Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας κατεβαίνουν υποψήφιοι σε διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες, αλλά έχουν ως κοινό στόχο να διευρύνουν, με την επιλογή συγκεκριμένων περιφερειών, την εκλογική αποδοχή των κομμάτων τους, εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 21ης; Μαΐου.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει τον δυτικό τομέα Αττικής, καθώς και τον ακριτικό νομό Έβρου.

Στις δυτικές συνοικίες των Αθηνών ο Κ. Μητσοτάκης έχει δοκιμάσει και πάλι την τύχη του και έχει γίνει αποδεκτός με ευρύτατα ποσοστά. Αυτήν την φορά, ο πρόεδρος της ΝΔ αποβλέπει, ανάμεσα στα άλλα, στην ενδυνάμωση των εκλογικών ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, δεδομένου ότι η ΝΔ δεν κατόρθωσε να εκπορθήσει το φρούριο των πιο υποβαθμισμένων περιοχών του Λεκανοπεδίου.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να πείσει το εκλογικό σώμα του Νομού Έβρου για την χρησιμότητα του Φράκτη στα βορειοανατολικά σύνορα και για την ανάγκη της επέκτασής του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, έχει επιλέξει να κατεβεί υποψήφιος στον Νομό Δωδεκανήσων, την Α’ Πειραιώς και τον Νομό Σερρών.

Σύμφωνα με χθεσινή συνέντευξη του επικεφαλής του Σύριζα, η αιτιολόγηση για τα Δωδεκάνησα έγινε κατά την παρουσία του στην Κω. Τόνισε ότι κατεβαίνει στα Δωδεκάνησα για να τιμήσει, όπως είπε, τον αδικοχαμένο Νεκτάριο Σαντορινιό, τονίζοντας «για να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί γι’ αυτόν», σημειώνοντας ότι πρόκειται για πολύ σημαντική απώλεια ενός νέου ανθρώπου, πολύ σημαντικού πολιτικού για τον τόπο του και όχι μόνο, που έδωσε μάχες και είχε όραμα.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει, με την υποψηφιότητά του, να μειώσει την μεγάλη διαφορά που χωρίζει ΝΔ και Σύριζα στην Α’ Πειραιώς, διαφορά που υπερβαίνει τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες, ενλώ τους τόνους της αντιπαράθεσης με το κυβερνών κόμμα αναμένεται να υψώσει ως υποψήφιος του Νομού Σερρών απέναντι στην υποψηφιότητα του Κώστα Αχ. Καραμανλή και με αφορμή το τραγικό, πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Το «ικανοποιητικό διψήφιο ποσοστό» θα επιζητήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Για αυτόν τον λόγο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει την αύξηση των ποσοστών του τρίτου σε δύναμη κόμματος της χώρας. Την ίδια στιγμή, ο Ν. Ανδρουλάκης θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην γενέτειρά του, στο Ηράκλειο Κρήτης, και πιθανώς, θα κινηθεί προς τον νότιο τομέα της Αθήνας, εκλογική περιφέρεια στην οποία κατέβαινε η προκάτοχός του Φώφη Γεννηματά.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα Βόρειο Τομέα Αθηνών, Α’ Θεσσαλονίκης και Φθιώτιδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments