Διεθνή

Τραμπ: Δεν καταθέτει στη δίκη για τον βιασμό

Τραμπ: Δεν καταθέτει στη δίκη για τον βιασμό

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα καταθέσει στη δίκη στην οποία κατηγορείται για τον βιασμό της Τζιν Κάρολ, καθώς παρήλθε η προθεσμία.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα καταθέσει στη δίκη στην οποία κατηγορείται για τον βιασμό της Τζιν Κάρολ, καθώς παρήλθε η προθεσμία.

Ο δικηγόρος του Τραμπ, Τζόζεφ Τακοπίνα, δήλωσε στον δικαστή την Πέμπτη ότι ο εντολέας του παραιτήθηκε από το δικαίωμα να καταθέσει, ποντάροντας στο ότι οι ένορκοι θα διαπιστώσουν ότι η Κάρολ δεν θα μπορέσει να παρουσιάσει μια «πειστική υπόθεση»

Απαντώντας σε αίτημα του Ρόιτερς για σχολιασμό, ο Τακοπίνα ανέφερε σε δήλωσή του αυτό που η νομική ομάδα του Τραμπ είχε ήδη πει στο δικαστήριο την Πέμπτη, ότι ο πρώην πρόεδρος δεν θα καταθέσει στην υπόθεση.

Αφού οι ένορκοι έφυγαν την Πέμπτη, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Λιούις Κάπλαν ζήτησε από τον Τακοπίνα να ενημερώσει τον Τραμπ ότι είχε προθεσμία μέχρι την Κυριακή για να πει στο δικαστήριο αν προτίθεται να καταθέσει.

Ο Κάπλαν έχει προγραμματίσει τις τελικές αγορεύσεις των δύο πλευρών για τη Δευτέρα.

Η 79χρονη Κάρολ κατέθεσε πέρυσι τη μήνυσή της εναντίον του Τραμπ, 76 ετών, υποστηρίζοντας ότι τη βίασε σε ένα καμαρίνι στο πολυκατάστημα Bergdorf Goodman στο Μανχάταν το 1995 ή το 1996 και στη συνέχεια τη δυσφήμισε αρνούμενος ότι συνέβη.

Η πρώην αρθρογράφος του περιοδικού Elle ζητά χρηματική αποζημίωση.

Ο Τραμπ έχει πει ότι η Κάρολ επινόησε τον ισχυρισμό για να προωθήσει τις πωλήσεις των απομνημονευμάτων της το 2019.

Σε κατάθεσή του μέσω βίντεο ο Τραμπ αρνήθηκε ότι βίασε την Κάρολ.

«Είναι η πιο γελοία, αηδιαστική ιστορία», είπε ο Τραμπ στο βίντεο, σκυμμένος πάνω από ένα τραπέζι συσκέψεων καθώς οι δικηγόροι της Κάρολ του παρουσίαζαν έγγραφα. «Είναι απλά επινοημένη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments