Πολιτική

Μητσοτάκης στην Μόρια: Μειώσαμε τις ροές κατά 90%

Μητσοτάκης στην Μόρια: Μειώσαμε τις ροές κατά 90%

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Τον  χώρο όπου λειτουργούσε το «κολαστήριο» της Μόριας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μυτιλήνη.

Τον  χώρο όπου λειτουργούσε το «κολαστήριο» της Μόριας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μυτιλήνη. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο για την αξιοποίηση της περιοχής όπου θα λειτουργήσουν χώροι εκπαίδευσης αφού έχει σχεδιαστεί να λειτουργήσει εκεί το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, Ειδικά Σχολεία καθώς και αμφιθέατρο και χώροι του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

«Έρχομαι σε μια Μόρια που λειτούργησε ως κολαστήριο με πάνω από 20.000 ανθρώπους, και πλέον δεν υπάρχει. Τήρησα την υπόσχεσή μου, ξεπεράσαμε τα εμπόδια, ακολουθήσαμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική, προστατεύσαμε τα σύνορά μας από ξηράς και θαλάσσης, αποδεικνύοντας ότι η θάλασσα έχει σύνορα και μπορούμε να τα φυλάμε. Μειώσαμε κατά 90% τις ροές. Από 600.000 άτομα που πέρασαν από το νησί την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, φτάσαμε στα χρόνια της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία μόλις στα 10.000» είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως όλα αυτά τα χρόνια «κλείσαμε εκκρεμότητες, αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα και στηρίξαμε τις τοπικές κοινωνίες».

Από πλευράς του, ο κ. Μηταράκης υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό όπως είπε, «σε μια καλύτερη Λέσβο». Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε πως «δεσμευτήκαμε απέναντι στον Ελληνικό λαό να μειώσουμε ουσιαστικά τις ροές και δραστικά τις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Και το πράξαμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα».

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια της προσφυγικής κρίσης του 2015 όπου η Λέσβος δέχθηκε πάνω από 600.000 πρόσφυγες και μετανάστες , στο κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας και των διάσπαρτων δομών, στην αποσυμφόρηση του νησιού καθώς και στη δημιουργία της νέας δομής.

Τέλος, εκτός από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν στη Μυτιλήνη, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία αμέσως μετά παρουσίασε στον Πρωθυπουργό τα έργα αναστήλωσης του Κάστρου Μυτιλήνης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, η Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments