Διεθνή

Ουγγαρία: Μεγάλες πιθανότητες να εμποδίσει τις νέες κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Ουγγαρία: Μεγάλες πιθανότητες να εμποδίσει τις νέες κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: House Of Flags

"Όσο η OTP, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ουγγαρίας, παραμένει σε ουκρανικό κατάλογο υποστηρικτών του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, η ουγγρική κυβέρνηση δεν θα διαπραγματευθεί καν τη νέα δέσμη κυρώσεων", διεμήνυσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

Ο ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο απείλησε χθες Παρασκευή ότι η χώρα του θα εμποδίσει την κύρωση της νέας δέσμης κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, καταδικάζοντας το ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Ουγγαρίας, η OTP, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των δυνητικών στόχων.

Όσο η OTP παραμένει σε ουκρανικό κατάλογο υποστηρικτών του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, η ουγγρική κυβέρνηση δεν θα διαπραγματευθεί καν τη νέα δέσμη κυρώσεων, διεμήνυσε χθες Παρασκευή ο κ. Σιγιάρτο, κατά τη διάρκεια συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ στη Σουηδία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε τις προτάσεις της για την 11η δέσμη κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα. Σκοπός είναι κυρίως η αποτροπή της παράκαμψης των μέτρων που έχουν επιβληθεί ήδη.

Οι προτάσεις προβλέπουν επίσης περαιτέρω περιορισμούς στο εμπόριο, που δυνητικά θα μπορούσαν να πλήξουν ουγγρικές εταιρείες.

Ο Τζουζέπ Μπορέλ, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, απέφυγε να σχολιάσει την τοποθέτηση του κ. Σιγιάρτο στη συνέντευξη Τύπου μετά το συμβούλιο. Υποστήριξε πως οι υπουργοί δεν άκουσαν τον ούγγρο συνάδελφό τους να κάνει τα σχόλια αυτά.

Σημείωσε πάντως πως δεν είναι μυστικό το ότι η Ουγγαρία δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Μόσχα.

Η ουκρανική εθνική υπηρεσία πρόληψης της διαφθοράς (ΕΥΠΔ) ενέταξε την OTP στον κατάλογο των υποστηρικτών του πολέμου στις αρχές Μαΐου, κατηγορώντας τη για υποστήριξη της «τρομοκρατίας». Η OTP συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους πάροχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στη ρωσική αγορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου την 24η Φεβρουαρίου 2022, σύμφωνα με το Κίεβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments