Διεθνή

Εκλογές: «Η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος για εμάς», είπαν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ

Εκλογές: «Η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος για εμάς», είπαν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ

Πηγή Φωτογραφίας: newsit

«Η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος για εμάς. Πιστεύω ότι η μαζική συμμετοχή είναι πραγματικά θετικά νέα» ανέφερε η φον ντερ Λάιεν

Στην μεγάλη συμμετοχή των Τούρκων πολιτών στις χθεσινές εκλογές εστίασαν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Η Τουρκία αποτελεί σημαντικό εταίρο για εμάς. Πιστεύω ότι η μαζική συμμετοχή είναι πραγματικά θετικά νέα. Πρόκειται για καλά νέα διότι είναι ξεκάθαρο το μήνυμα πως οι Τούρκοι πολίτες έχουν δεσμευτεί στην άσκηση του δημοκρατικού τους δικαιώματος να πάνε και να ψηφίσουν και ότι εκτιμούν τον δημοκρατικό θεσμό.

Πρόκειται για μεγάλη νίκη που σημειώθηκε χθες», ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και προσέθεσε ότι «οι εκλογές είναι ακόμη ανοιχτές. Πρέπει να δούμε τον δεύτερο γύρο».

Από την πλευρά του, ο Σαρλ Μισέλ επαίνεσε επίσης τους Τούρκους πολίτες και τόνισε ότι η ΕΕ παρακολουθεί στενά τι θα φέρει ο δεύτερος γύρος.

Η μάχη της Τουρκίας για την προεδρία οδηγείται σε δεύτερο γύρο, καθώς ναι μεν ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με τέσσερις μονάδες του αντιπάλου του, Κιλιτσντάρογλου, αλλά δεν κατάφερε στον α’ γύρο να συγκεντρώσει το απαιτούμενο 50% για να εξασφαλίσει τη νέα του θητεία.

«Θετικά νέα η μαζικη συμμέτοχη στις τουρκικές εκλογές»

«Η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος για εμάς. Πιστεύω ότι η μαζική συμμετοχή είναι πραγματικά θετικά νέα. Είναι καλά νέα διότι είναι ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι Τούρκοι πολίτες έχουν δεσμευτεί στην άσκηση του δημοκρατικού τους δικαιώματος, να πάνε και να ψηφίσουν, και ότι εκτιμούν τον δημοκρατικό θεσμό.

Πρόκειται για μεγάλη νίκη που σημειώθηκε εχθές», ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και συμπλήρωσε ότι «οι εκλογές είναι ακόμη ανοιχτές. Πρέπει να δούμε τον δεύτερο γύρο».

Από την πλευρά του, ο Σαρλ Μισέλ επαίνεσε επίσης τους Τούρκους πολίτες και σημείωσε ότι η ΕΕ παρακολουθεί στενά τι θα φέρει ο δεύτερος γύρος.

Σε δεύτερο γύρο οι εκλογές στην Τουρκία

Σημειώνεται πως η μάχη της Τουρκίας για την προεδρία οδηγείται σε δεύτερο γύρο, καθώς ναι μεν ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με τέσσερις μονάδες του αντιπάλου του Κιλιντζάρογλου αλλά δεν κατάφερε στον α’ γύρο να συγκεντρώσει το απαιτούμενο 50% για να εξασφαλίσει την νέα του θητεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments