Πολιτική

Τσίπρας: Δεν θα προλάβει ούτε να πακετάρει ο Μητσοτάκης αν πάνε οι νέοι στην κάλπη

Τσίπρας: Δεν θα προλάβει ούτε να πακετάρει ο Μητσοτάκης αν πάνε οι νέοι στην κάλπη
Έκκληση στους 450.000 νέους και νέες που ψηφίζουν για πρώτη φορά να πάνε στην κάλπη και «να διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις» απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας

Έκκληση στους 450.000 νέους και νέες που ψηφίζουν για πρώτη φορά να πάνε στην κάλπη και «να διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις» απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα σε συγκεντρωμένους πολίτες στην Ηγουμενίτσα. Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «πραγματική παράσταση νίκης» με τη συμμετοχή του κόσμου, ενώ διαμήνυσε πως «σε έξι μέρες δεν θα πανηγυρίζουν τα καρτέλ και τα συμφέροντα» αλλά «ο απλός λαός» για τη «νίκη της δημοκρατίας» και την «επιστροφή της δικαιοσύνης».

«Δεν υπάρχει κανείς που δεν επιθυμεί μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του», είπε, τονίζοντας πως «δεν είναι πια σύνθημα η αλλαγή αλλά προσδοκία, ελπίδα, συναίσθημα αγαλλίαση για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού». «Γιατί ο κόσμος λέει ”ως εδώ” με την αισχροκέρδεια, με την οικογενειοκρατία, με τις ανισότητες, την αδιαφορία, την αλαζονεία της εξουσίας, με την αδικία”, συμπλήρωσε, ενώ μιλώντας ειδικά για την περιοχή, υπογράμμισε πως εδώ και τέσσερα χρόνια έχει βιώσει «από πρώτο χέρι την εγκατάλειψη και την απαξίωση».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας που το «ξεπούλησαν χωρίς ουσιαστικό αντάλλαγμα» και στη μη παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στους πολίτες, αλλά και σε έργα και παρεμβάσεις που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ”πάγωσε” η σημερινή κυβέρνηση, όπως η ίδρυση του ΑΕΙ Μετάφρασης και Διερμηνείας, αφήνοντας την πόλη χωρίς τη «φρεσκάδα των νέων ανθρώπων».

«Το μεγάλο ερώτημα για τους κτηνοτρόφους και παραγωγούς είναι αν θα συνεχίσουν να μένουν στην ύπαιθρο και να παράγουν», είπε ο Αλ. Τσίπρας, και υπογραμμίζοντας πως «το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί» διερωτήθηκε: «πώς θα μείνουν στον τόπο τους αν συνεχίσει νγια άλλα τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκης να δίνει τα πάντα στους μεσάζοντες;». «Η διαφορά των τιμών είναι 300% μεταξύ της τιμής που πουλάει ο παραγωγός και αυτής που αγοράζει ο καταναλωτής», προσέθεσε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που τους έχουν «πνίξει τα χρέη» και «δεν μπορούν να περάσουν ούτε έξω από τράπεζα».

«Το πιο σημαντικό για τον τόπο σας είναι ότι είναι ένας τόπος που γερνάει», είπε κάνοντας λόγο για «χωριά φαντάσματα» που ερημώνουν διότι «οι άνθρωποι στην περιφέρεια δεν μπορούν να έχουν ένα στοιχειώδες εισόδημα», ενώ στηλίτευσε την «κοροϊδία» της κυβέρνησης προς τους Βορειοηπειρώτες, στους οποίους «κόψανε τη σύνταξη το ’12, την αποκατέστησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τέσσερα χρόνια τώρα είναι παγωμένη», αλλά «προεκλογικά τους άνοιξε πλατφόρμα να κάνουν δηλώσεις».

Τέλος, αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση που έδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση για να κάνει έργα, ενώ την τελευταία τετραετία δεν έχει γίνει τίποτα, κάνοντας λόγο για «αποκλεισμό» της Θεσπρωτίας από το Ταμείο Ανακάμψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments