Πολιτική

Άδωνις: Ούτε οι αριστεροί δεν πιστεύουν στην απλή αναλογική

Άδωνις: Ούτε οι αριστεροί δεν πιστεύουν στην απλή αναλογική

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Για όλα τα ζητήματα της συγκυρίας τοποθετήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Για όλα τα ζητήματα της συγκυρίας τοποθετήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο κ. Ανδρέα Τάκη και τον τηλεοπτικό σταθμό Focus.

«Ο Ερντογάν αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει»

Ερωτηθείς για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, ο Άδωνις τόνισε:

 «Είμαι ένας εν ενεργεία υπουργός του Ελληνικού κράτους. Στην Τουρκία έχουμε μια ανοιχτή διαδικασία και θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός στα λόγια μου.

Στον Ερντογάν ταιριάζει η έκφραση «πολύ σκληρός για να πεθάνει». Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη νίκη. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Πέρασε 4,5 μονάδες μπροστά, όταν οι δημοσκοπήσεις τον έφερναν να χάνει ή να έχει το ίδιο ποσοστό με τον Κεμάλ Κιλιντστάρογλου. Για εμάς τα θέματα με την Τουρκία δεν έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα. Είναι πολιτικά τα ζητήματα. Ανήκω σε εκείνους τους πολιτικούς άνδρες, οι οποίοι δεν πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στην πολιτική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδος. Το καλύτερο συμφέρον για την Ελλάδα είναι να είμαστε ισχυροί. Εάν η Ελλάδα είναι ισχυρή, όλα θα πάνε καλά. Εάν όμως η Ελλάδα δεν είναι ισχυρή, τότε θα έχουμε προβλήματα. Γι’ αυτό λοιπόν, για να είναι η Ελλάδα ισχυρή, κάναμε την αγορά των Rafale, των φρεγατών, υπογράψαμε την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, υπογράψαμε την συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες – όλα αυτά τα καταψήφισε ο Σύριζα. Έτσι, όταν ο Ερντογάν έλεγε ότι «θα έρθουμε νύχτα», κανένας δεν ένοιωσε ανησυχία χάρη στις κινήσεις της κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε σχέση με τους μισθούς και τις απολαβές των στρατιωτικών, ο Α. Γεωργιάδης είπε ότι «τα εισοδήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αυξήθηκαν. Καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης και εγκρίθηκε έκτακτο επίδομα. Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου του 2024, ισχύει το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο και έτσι, οι στρατιωτικοί μας θα πάρουν αύξηση».

«Ο Τσίπρας δεν μπορεί να με αποκαλεί πια Υπουργό Υπανάπτ»ξης»

Σε ό,τι αφορά τις χθεσινές οικονομικές ανακοινώσεις της Κομισιόν, αναφέρθηκε ότι «ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερο από το μέσο όρο της ευρωζώνης θα επιτύχει και το 2023 η ελληνική οικονομία, ο οποίος τοποθετείται στο 2,4%.

Πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και της ΕΕ προβλέπεται να παραμείνει η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2022, 2023 και 2024, σύμφωνα με τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, για την Ελλάδα, η Επιτροπή προβλέπει ανάπτυξη 5,9% το 2022, 2,4% το 2023 και 1,9% το 2024.

Συγκεκριμένα, για την Ελλάδα η Κομισιόν προβλέπει ανάπτυξη 5,9% το 2022, 2,4% το 2023 και 1,9% το 2024. Οι προβλέψεις της Επιτροπής για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι αναθεωρημένες προς τα πάνω για το 2022 και το 2023, σε σύγκριση με αυτές του Φεβρουαρίου (5,5% και 1,2% ήταν αντιστοίχως η πρόβλεψη για το 2022) και αναθεωρημένες προς τα κάτω για το 2024 (2,2% ήταν η πρόβλεψη το Φεβρουάριο). Οι δε επενδύσεις ανεβαίνουν με 7,65%, δηλαδή 13 φορές επάνω σε σχέση με ό,τι συνέβαινε επί Σύριζα.

Ο θρασύς Τσίπρας με αποκαλούσε υπουργό υπανάπτυξης. Ο Τσίπρας, που ως πρωθυπουργός ήταν κάτω από εμένα σε όλους τους οικονομικούς δείκτες, τι πρωθυπουργός ήταν;».

Σχετικά με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, «κανένας από τον Σύριζα δεν έχει κάνει τον κόπο να διαβάσει την έκθεση του Οργανισμού. Για το 2022 η Έκθεση δεν έχει κανένα νούμερο, αλλά μόνο εκτιμήσεις βάσει των στοιχείων του 2021. Ο ΟΟΣΑ έχει κάνει λάθος στις εκτιμήσεις του. Η ΕΛΣΤΑΤ λέει ότι το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων αυξήθηκε κατά 10,4% για το 2022. Απόδειξη τού ότι δεν μειώθηκε το εισόδημα είναι η κατανάλωση, η οποία έχει αυξηθεί».

«Οι τρεις βασικές επενδύσεις άρχισαν επί Σαμαρά και με σκληρό μνημόνιο»

Αναφορικά με τις επενδύσεις, οι τρεις βασικότερες επενδύσεις της περιόδου Σύριζα – το Ελληνικό, η Fraport και η Ελντοράντο Gold – ξεκίνησαν και οι τρεις επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά με σκληρό μνημόνιο. Αρχικά, δεν τις ενέκρινε, αλλά στην συνέχεια τις υιοθέτησε ο Σύριζα, αν και τις προχώρησε η Νέα Δημοκρατία.

Ακόμη και η Prorata δείχνει πρωτιά Μητσοτάκη και ΝΔ

Με αφορμή τις δημοσκοπήσεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανάφερε τα εξής:

  • Στην Τουρκία υπήρξαν δημοσκοπήσεις όλων των ειδών. Άλλες έφερναν πρώτο τον Ερντοάν, άλλες έφερναν πρώτο τον Κιλιτσντάρογλου, άλλες έδειχναν ισοδυναμία. Άρα, οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία δεν «έπεσαν έξω», όπως λανθασμένα ισχυρίζονται ορισμένοι. «Έπεσαν έξω» κάποιες δημοσκοπήσεις.
  • Στην Κύπρο, οι δημοσκοπήσεις δεν αστόχησαν. Όλες οι δημοσκοπήσεις έφερναν πρώτο τον πρόεδρο που κέρδισε, τον κύριο Νίκο Χριστοδουλίδη.
  • Στην Ελλάδα, από το 2016 έως σήμερα, όλες οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Prorata και η ΕΦΣΥΝ φέρνουν, ακόμη και αυτές, πρώτο τον Κυρ. Μητσοτάκη. Οι δημοσκοπήσεις δεν κάνουν γενικά λάθος και αυτό που μένει να απαντηθεί είναι η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και Σύριζα. Η ΝΔ και ο Κυρ. Μητσοτάκης θα είναι πρώτοι, αλλά μένει να απαντηθεί η διαφορά.

Τέλος, ο Άδωνις είχε την δυνατότητα να δηλώσει σποράδην τα ακόλουθα:

  • «Ο Σύριζα έφερε την απλή αναλογική. Όλη η αριστερά ομνύει στην απλή αναλογική. Όμως κανένας αριστερός δεν θέλει να συνεργαστεί με κάποιον άλλον αριστερό! Ούτε οι αριστεροί δεν πιστεύουν στην απλή αναλογική. Γιατί αν πιστεύεις στην απλή αναλογική, πιστεύεις και στην πολιτική συνεργασία».
  • «Μόνον ένας υποψήφιος πρωθυπουργός υπάρχει: ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πια υποψήφιος πρωθυπουργός».
  • «Σήμερα, πραγματική κυβερνητική πρόταση κομίζει μόνον η Νέα Δημοκρατία. Κανένα άλλο κόμμα. Τα άλλα κόμματα λένε νεφελώδη πράγματα».
  • «Όλη η προεκλογική τακτική του Σύριζα είναι λάθος. Αυτό αποδεικνύεται και από τις δημοσκοπήσεις».
  • «Δεν επιθυμούμε στη Νέα Δημοκρατία να κόψουμε κάθε γέφυρα επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ. Τον ερχόμενο χρόνο, θα έχουμε αναθεώρηση του Συντάγματος και εκεί θα χρειαστούν πολλές έδρες κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Άρα, θέλουμε να συζητήσουμε με το ΠΑΣΟΚ. Ο Ν. Ανδρουλάκης δεν θέλει καμία συνεργασία με την ΝΔ, όχι ο Κ. Μητσοτάκης. Ο Ν. Ανδρουλάκης εμφορείται από έναν στείρο αντιμητσοτακισμό».
  • «Δεν είναι έξυπνο που όλα τα σποτ του Σύριζα χρησιμοποιούν την φωνή μου. Ένας από τους λόγους που θα συντριβεί ο Σύριζα την Κυριακή είναι αυτός, η φωνή μου στα σποτ του Σύριζα. Γιατί το σποτ πρέπει να είναι… ελκυστικό!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments