Πολιτική

Γιατί θετική ψήφος στην κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη

Γιατί θετική ψήφος στην κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι αναγκαίο να προέρχεται από μια αρνητική στάση έναντι του Σύριζα

Η υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι αναγκαίο να προέρχεται από μια αρνητική στάση έναντι του Σύριζα και του Αλέξη Τσίπρα ή έναντι της ιδέας της προοδευτικής διακυβέρνησης και των περιπετειών της, αλλά να απορρέει μέσα από μια θετική αντιμετώπιση του έργου της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικά ευτυχείς στιγμές μπορούν να εντοπιστούν και στο επίπεδο των διεθνών επιλογών και σχέσεων της χώρας μας και στο πεδίο της εσωτερικής πολιτικής, στο βαθμό βέβαια που αυτά τα δύο μπορούν να θεωρηθούν διακριτά.

Δεν είναι πράγματι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί το σχήμα της αρνητικής ψήφου, για να αιτιολογηθεί η υπερψήφιση του κυβερνώντος κόμματος. Δεν χρειάζεται δηλαδή να ψηφίσει αύριο ΝΔ για να φερθεί τιμωρητικά απέναντι στα ψηφοδέλτια του Σύριζα. Το παράδειγμα της ανεργίας και της θετικής αντιμετώπισής της από το παρόν κυβερνητικό σχήμα μπορεί να λειτουργήσει θετικά υπέρ της συγκεκριμένης εκλογικής στάσης. Η κυβέρνηση κατάφερε  να μειώσει αυτό το κεντρικό κοινωνικοοικονομικό μέγεθος από το 17%, που το παρέλαβε από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στο 11%, όπως καταγράφεται σε όλες τις επίσημες μετρήσεις. Με αυτήν την ισχυρή μείωση της ανεργίας χιλιάδες Έλληνες εγκατέλειψαν την οικονομική δυσπραγία και τον φόβο της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Χάρη στο εισόδημά τους από την νέα θέση εργασίας συμμετέχουν ενεργά στον συλλογικό οικονομικό βίο, στην κοινωνικό γίγνεσθαι, στην τόνωση της κατανάλωσης.

Στο ιδιαίτερο πεδίο του διεθνούς προσανατολισμού και των διεθνών σχέσεων της πατρίδας μας, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ευτύχησε να τηρήσει ορθή στάση κατά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Δεν αμφιταλαντεύτηκε μεταξύ Κιέβου και «ορθόδοξης – ομόθρησκης» Μόσχας, αλλά μπόρεσε να διακρίνει τον αυταρχικό και νεοιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του καθεστώτος του Β. Πούτιν από τις ορθόδοξες πεποιθήσεις του ρωσικού λαού, συντασσόμενη στο πλευρό της Ουκρανίας και του Β. Ζελένσκι.

Πιο πριν, ο πρωθυπουργός επέδειξε, αν και νέος στα πρωθυπουργικά καθήκοντα, αξιοθαύμαστη ψυχραιμία κατά την απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας από παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες στον Έβρο. Με αποφασιστικότητα αναχαιτίσθηκε το κύμα εκείνο, που προκάλεσε, ανάμεσα στα άλλα, τον πανικό στους Βορειοελλαδίτες συμπατριώτες μας.

Τα παραδείγματα αυτά, βγαλμένα μέσα από τη εσωτερική και διεθνή πραγματικότητα, δείχνουν ότι, παρά τις ολιγωρίες και τις αβλεψίες της, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση σε ζωτικής σημασίας θέματα. Ο προσανατολισμός αυτός θα μπορούσε να εκληφθεί ως εχέγγυο και βάση για μια νέα, επίσης επιτυχημένη, κυβερνητική θητεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments