Διεθνή

Διαψεύδει Πριγκόζιν το Κίεβο: Πλησιάζουμε στην τακτική περικύκλωση της πόλης

Διαψεύδει Πριγκόζιν το Κίεβο: Πλησιάζουμε στην τακτική περικύκλωση της πόλης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Γεβγκένι Πριγκόζιν, αλλά και του Βλαντίμιρ Πούτιν, για κατάληψη του Μπαχμούτ από τη Wagner το Κίεβο, κάνοντας μάλιστα λόγο για τακτική περικύκλωση της πόλης. 

Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Γεβγκένι Πριγκόζιν, αλλά και του Βλαντίμιρ Πούτιν, για κατάληψη του Μπαχμούτ από τη Wagner το Κίεβο, κάνοντας μάλιστα λόγο για τακτική περικύκλωση της πόλης.

Η άμυνα του τμήματος του Μπαχμούτ που ελέγχεται από τον ουκρανικό στρατό δεν χάνει τη σημασία της, επισήμανε ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του ουκρανικού στρατού «αρχιτέκτονας της ουκρανικής αντεπίθεσης», στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι.

«Παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή ελέγχουμε ένα μικρό τμήμα του Μπαχμούτ, η σημασία της άμυνάς του παραμένει. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να εισέλθουμε στην πόλη σε περίπτωση αλλαγής της κατάστασης. Και αυτό σίγουρα θα συμβεί» αναφέρει ο Σίρκσι στο Telegram.

«Συνεχίζουμε να προχωράμε στα πλευρά στα προάστια του Μπαχμούτ και πλησιάζουμε στην τακτική περικύκλωση της πόλης. Χάρη σε αυτή, θα μπορέσουμε να πάρουμε τον έλεγχο σε όλα τα πολυώροφα κτίρια που καταλαμβάνει ο εχθρός και να τους καταστρέψουμε σταδιακά. Αυτό στερεί από τον εχθρό τον έλεγχο των προσβάσεων προς την πόλη και μας δίνει κάποια τακτικά πλεονεκτήματα. Κατά τη διάρκεια της εργασίας με τους διοικητές, αναλύσαμε λεπτομερώς τις ενέργειές μας και τη διαδικασία καταστροφής του εχθρού. Επομένως, συνεχίζουμε την άμυνα. δύσκολο, αλλά υπό έλεγχο», πρόσθεσε ο διοικητής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει μερικώς την πολιορκημένη πόλη Μπαχμούτ και εξακολουθούν να ελέγχουν τμήμα της, δήλωσε στο ίδιο μήκος κύματος νωρίτερα η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη σήμερα την μισθοφορική ομάδα Wagner και τον ρωσικό στρατό μια ημέρα αφότου ο επικεφαλής της Πριγκόζιν δήλωσε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν την πόλη.

Αλλά η Μαλιάρ είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να προελαύνουν κατά μήκος των περιχώρων του Μπαχμούτ και διεκδικούν τμήμα των υψωμάτων που δεσπόζουν πάνω από την πόλη.

“Οι δυνάμεις μας έχουν καταλάβει την πόλη, έχουν περικυκλώσει την μισή και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να καταστρέψουμε τον εχθρό. Επομένως ο εχθρός πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο τμήμα της πόλης που ελέγχει”, έγραψε στο Telegram.

Η Μαλιάρ πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να υπερασπίζονται τις βιομηχανικές εκαταστάσεις και τις υποδομές στο Μπαχμούτ καθώς και έναν ιδιωτικό τομέα της πόλης, και κατόπιν παρέθεσε τις δηλώσεις του Σίρσκι στο κανάλι της στο Telegram.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments