Πολιτική

Ειδικός σκοπός των εκλογών

Ειδικός σκοπός των εκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στην προεκλογική περίοδο που ολοκληρώθηκε χθες, οι πολίτες είχαν την δυνατότητα να ακούσουν και να μάθουν τις επιδιώξεις των πολιτικών αρχηγών, ιδιαίτερα βέβαια του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Στην προεκλογική περίοδο που ολοκληρώθηκε χθες, οι πολίτες είχαν την δυνατότητα να ακούσουν και να μάθουν τις επιδιώξεις των πολιτικών αρχηγών, ιδιαίτερα βέβαια του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον πρόεδρο του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα να ομιλεί και να δεσμεύεται για την δημιουργία προοδευτικής διακυβέρνησης, η οποία μπορεί να λειτουργήσει σαν πολιτικό αντίβαρο στην διακυβέρνηση του τόπου από την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και το ακριβές νοηματικό περιεχόμενο του όρου «προοδευτική διακυβέρνηση» δεν καθορίστηκε με επάρκεια.

Όταν τα άλλα κόμματα αντιδρούσαν αρνητικά στην προοδευτική μετεκλογική συνεργασία, ο Αλ. Τσίπρας «επιστράτευε» ένα άλλο είδος κυβέρνησης. Σε ένα σημείο της προεκλογικής εκστρατείας, ο πρόεδρος του Σύριζα έθεσε ως προγραμματική βάση την δίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα των επισυνδέσεων της ΕΥΠ και πραγματοποίησε «άνοιγμα» στην εκλογική βάση της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Προσπάθησε να μην προβάλει ιδιαίτερα στην δημόσια σφαίρα τον πρώην υπουργό Παύλο Πολάκη, μη τυχόν και δηλώσει πως θα οδηγήσει ο ίδιος στην φυλακή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο η παρέμβαση του Γιώργου Κατρούγκαλου, ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν από την εκλογική διαδικασία, παρέπεμπε σε ασφυκτικές, για τη μεσαία τάξη, αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

Παρουσίασε ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης της Χώρας, το οποίο περιέλαμβανε προτάσεις εντελώς ακοστολόγητες και το οποίο αποτελούσε μνημείο προχειρογραφίας, τη στιγμή που η Ελλάδα αποχαιρετά οριστικά την εποχή των μνημονίων και αναζητεί τρόπους για μεγαλύτερη και πιο στέρεη οικονομική ανάπτυξη.

Οι πολίτες, όμως, άκουσαν και τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη να ζητεί σύγκριση και όχι σύγκρουση και να προβαίνει σε απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων της τετραετίας 2019 – 2023. Οι πολίτες άκουσαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να προασπίζεται τις οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις του και να προχωρά σε πραγματική και ουσιαστική αυτοκριτική για λάθη και αβλεψίες.

Να τονίζει και να επεξηγεί για ποιους λόγους είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας να μην ανατραπεί η διαδικασία εκσυγχρονιστικού μετασχηματισμού της Ελλάδας και για ποιους παράγοντες είναι κρίσιμο να τονωθεί ακόμη περισσότερο η διεθνής παρουσία της Ελλάδας, να αντιμετωπιστούν εθνικές απειλές, με μια σταθερή και συμπαγή κυβέρνηση.

Ο ειδικός σκοπός για τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της επιστροφής σε οικονομικούς πειραματισμούς και κυβερνητική αστάθεια και να εξακολουθήσει η πορεία που χαράχθηκε και συνεχίζεται έως σήμερα για την ισχυροποίηση της Χώρας και της κοινωνίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments