Πολιτική

Μεγάλη νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μεγάλη νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Μεγάλη προδιαγράφεται η σημερινή νίκη για την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το ποσοστό να κινείται στο 40% και με τον δεύτερο Σύριζα να βρίσκεται γύρω στο 29%

Μεγάλη προδιαγράφεται η σημερινή νίκη για την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το ποσοστό να κινείται στο 40% και με τον δεύτερο Σύριζα να βρίσκεται γύρω στο 29%. Πρόκειται για μια νίκη, που αποκτά πρόσθετη πολιτική αξία, αν ληφθούν υπ’ όψη οι αντίξοες συνθήκες της προεκλογικής εκστρατείας, και η οποία δείχνει την σαφή προτίμηση του εκλογικού σώματος για πολιτική σταθερότητα στην νέα περίοδο που διανοίγεται για την Χώρα.

Η σημερινή εκλογική επιτυχία της ΝΔ φέρει την προσωπική σφραγίδα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος οδηγεί την κυβερνώσα κεντροδεξιά παράταξη σε εκλογικά ποσοστά που έχουν να καταγραφούν από τις λαμπρές περιόδους του παλαιού τύπου δικομματισμού στον τόπο μας.

Κι ενώ η απλή αναλογική έχει ως μία από τις βασικότερες πολιτικές λειτουργίες να αποσυσπειρώνει, το κυβερνών κόμμα δεν περιθωριοποιείται, δεν τίθεται στο περιθώριο της πολιτικής ζωής, όπως προφανώς θέλησαν οι εμπνευστές του υπάρχοντος εκλογικού συστήματος. Επιδεικνύοντας ξεχωριστές πολιτικές αντοχές, η Νέα Δημοκρατία υπό την αρχηγία του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέρχεται της κάλπης ακόμη πιο ισχυρή.

Κεντρικό είναι το ερώτημα που πλέον τίθεται σχετικά με τη στάση που θα τηρήσουν άλλες πολιτικές δυνάμεις, με κυριότερες βέβαια τον Σύριζα και το ΠΑΣΟΚ. Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης θα σταθούν εμπόδιο στην δημιουργία κυβέρνησης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αγνοώντας την πολιτική βούληση του 40% του Ελληνικού λαού, ή θα κινηθούν με γνώμονα την λαϊκή ετυμηγορία;

Η Νέα Δημοκρατία τερματίζει πρώτη και με διαφορά το εκλογικό finish, όχι γιατί οι φίλοι της φώναζαν πιο δυνατά από τους άλλους, αλλά γιατί κατάφερε να πείσει με το κυβερνητικό της έργο, με τα κυβερνητικά πεπραγμένα της τετραετίας 2019 – 2023, και γιατί μίλησε με όρους θετικούς για την πολιτική προοπτική της χώρας, κινούμενη σταθερά μακριά από τοξικές ρητορικές.

Και είναι βέβαιον ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια ικανή και ισχυρή κυβέρνηση, γιατί η συνέχεια στο εξής αναμένεται να είναι δύσκολη και απαιτητική, με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας να αποτελεί την άμεση προτεραιότητα.

Ο πρωθυπουργός απέδειξε πως δύναται να είναι επικεφαλής μιας ισχυρής κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αναγκαίο είναι, ακόμη, η αντιπολίτευση να ανασυνταχθεί, προγραμματικά και πολιτικά, το συντομότερο, διότι μια ικανή και σύγχρονη αντιπολίτευση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά ζητούμενα για την χώρα, το ίδιο κρίσιμο με αυτό της ισχυρής κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments