Global News

FAZ: Ε.Ε. – Νέες κυρώσεις στο Ιράν

FAZ: Ε.Ε. – Νέες κυρώσεις στο Ιράν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τα κράτη της ΕΕ επιβάλλουν για άλλη μια φορά κυρώσεις στο καθεστώς των μουλάδων. Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ καταδικάζει τη χρήση καμερών παρακολούθησης για την επιβολή της μαντίλας.

Οι χώρες της ΕΕ επέβαλαν περαιτέρω κυρώσεις στο Ιράν, προκειμένου να τιμωρήσουν τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το καθεστώς των μουλάδων. Συμπεριέλαβαν άλλα πέντε άτομα και δύο οργανισμούς σε κατάλογο κυρώσεων. Μεταξύ αυτών είναι το ίδρυμα των Φρουρών της Επανάστασης, το οποίο υποτίθεται ότι χρηματοδοτεί τη «βίαιη καταστολή του καθεστώτος» και τη φοιτητική οργάνωση της πολιτοφυλακής Basij. Ένας αρχηγός της αστυνομίας από την Τεχεράνη και ο γραμματέας του Συμβουλίου Κυβερνοχώρου, οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι για το μπλοκάρισμα ιστοσελίδων, ήταν επίσης στη λίστα.

Με αυτήν την όγδοη απόφαση κυρώσεων κατά του Ιράν, ο κατάλογος αυξάνεται σε 216 άτομα και 37 οργανισμούς.  Πρόκειται για απαγορεύσεις εισόδου, ιδιοκτησίας και επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ  θεώρησε την απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ως «σαφές σημάδι ότι στεκόμαστε στο πλευρό του λαού». Καταδίκασε για άλλη μια φορά δριμύτατα το καθεστώς στην Τεχεράνη, αυτή τη φορά για την αυστηροποίηση της απαίτησης για χιτζάμπ, η οποία θα επιβληθεί τώρα με τη βοήθεια καμερών παρακολούθησης. Αυτό οδηγεί σε «απόλυτη επιτήρηση», είπε η πολιτικός των Γερμανών Πρασίνων στις Βρυξέλλες και δείχνει «ότι τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν συνεχίζουν να καταπατούνται». Αυτή η «βίαιη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα γίνει αποδεκτή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments