Πολιτική

Τσίπρας: Οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα

Τσίπρας: Οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποδέχθηκε την διερευνητική εντολή και την επέστρεψε

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα δέχτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 11.00 προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος, καθώς χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης την επέστρεψε την πρώτη, εφόσον, όπως είπε, δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν αποδέχθηκε την διερευνητική εντολή και την επέστρεψε, δίνοντας και αυτός με τη σειρά του ώθηση προς επίσπευση των διαδικασιών για σύγκληση και ορκωμοσία της νέας Βουλής την Κυριακή και διάλυσή της την επόμενη Δευτέρα, προκειμένου οι νέες βουλευτικές εκλογές να διεξαχθούν, στις 25 Ιουνίου, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

«Όπως γνωρίζετε, δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, ανταποκρίθηκα στην θεσμική μου υποχρέωση και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή, γιατί δεν προκύπτει σχηματισμός κυβέρνησης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με την απόρριψη της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα, η ΠτΔ θα καλέσει τον Νίκο Ανδρουλάκη, ίσως και εντός της ημέρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments