Τεχνολογία

Apple: Συμφωνία πολλών δισ. με την Broadcom για την παραγωγή αμερικανικών τσιπ

Apple: Συμφωνία πολλών δισ. με την Broadcom για την παραγωγή αμερικανικών τσιπ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Apple: Επενδύσεις 430 δισ. δολ. στην αμερικανική οικονομία

ΗApple ανακοίνωσε την Τρίτη νέα συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Broadcom για την ανάπτυξη τσιπ 5G στις ΗΠΑ.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αναλαμβάνουμε δεσμεύσεις οι οποίες αξιοποιούν την εφευρετικότητα, τη δημιουργικότητα και το καινοτόμο πνεύμα της αμερικανικής παραγωγής», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ.

Η μετοχή της Broadcom κατέγραψαν άνοδο σχεδόν 2% το πρωί της Τρίτης, ενώ η μετοχή της Apple κατέγραψε πτώση μικρότερη του 1%.

Τα τσιπ 5G που αναπτύσσει η Broadcom, εταιρεία τεχνολογίας και προηγμένης κατασκευής, θα περιλαμβάνουν φίλτρα FBAR και άλλα εξαρτήματα ασύρματης συνδεσιμότητας, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Τα εξαρτήματα αυτά είναι διαφορετικά από εκείνα που κατασκευάζει η Qualcomm.

Επενδύσεις 430 δισ. δολ. στην αμερικανική οικονομία Η Apple ανακοίνωσε ότι η συμφωνία της με την Broadcom αποτελεί μέρος της δέσμευσής της για το 2021 να επενδύσει 430 δισ. δολ. στην αμερικανική οικονομία. Η κίνηση σηματοδοτεί την τελευταία φάση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, καθώς η Broadcom ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει στην Apple τσιπ αξίας 15 δισ. δολ. το 2020.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η συμφωνία με την Broadcom θα της επιτρέψει επίσης να επενδύσει σε «κρίσιμα έργα αυτοματισμού και αναβάθμισης των δεξιοτήτων» με μηχανικούς και άλλους τεχνικούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Apple υποστηρίζει ήδη περισσότερες από 1.100 θέσεις εργασίας στις εγκαταστάσεις κατασκευής φίλτρων FBAR της Broadcom στο Fort Collins του Κολοράντο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments