Πολιτική

Βορίδης: Εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία , πάμε υποχρεωτικά σε τρίτες εκλογές

Βορίδης: Εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία , πάμε υποχρεωτικά σε τρίτες εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο κ. Βορίδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως όλα τα κόμματα λένε όχι σε συνεργασία κι επομένως το θέμα είναι όχι το τι θέλουμε

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να φαντάζει ως ακλόνητο φαβορί για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ωστόσο, αν δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό η «γαλάζια παράταξη» και με δεδομένο ότι όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα προχωρήσουν σε κυβερνητικούς συνασπισμούς, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης.Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο τέως υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης μιλώντας στο Mega. Ο κ. Βορίδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως όλα τα κόμματα λένε όχι σε συνεργασία κι επομένως το θέμα είναι όχι το τι θέλουμε. Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, πάμε υποχρεωτικά σε τρίτες κάλπες, υπογράμμισε.

«Βαθύτερα τα αίτια της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο βουλευτής της ΝΔ, εξήγησε πως αρκετοί από εμάς περιμέναμε ότι η ΝΔ θα τα πήγαινε καλά. Αυτό που νομίζω ότι δεν μπορούσαμε να δούμε ήταν το μέγεθος κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η μεγάλη διαφορά είναι η άνοδος της ΝΔ, αλλά από την άλλη πλευρά η μεγάλη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτή την κατάρρευση, κατά τη γνώμη μου ο λόγος είναι βαθύτερος. Πιστεύω δεν είναι εύκολα τα πράγματα περί ανατάξεως, μπορεί να επιδεινώθηκε από κάποια λάθη που έγιναν την τελευταία στιγμή. Πιστεύω πως σε ένα μεγάλο βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν γέννημα μίας συγκεκριμένης συγκυρίας. Ήταν γέννημα του αντιμνημονίου, της αντίδρασης της κοινωνίας εκείνης της εποχές και εξυπηρέτησε την ανάγκη να εκφράσει την ανησυχία σε αυτές τις πολιτικές. Καθώς βαδίζουμε σε μία άλλη εποχή, δεν έχει η κοινωνία ανάγκη για τέτοιου είδους φυσιογνωμία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments