Πολιτική

Πέτσας: Θα έχουμε κυβέρνηση 25 Ιουνίου, δεν θα υπάρξουν τρίτες κάλπες

Πέτσας: Θα έχουμε κυβέρνηση 25 Ιουνίου, δεν θα υπάρξουν τρίτες κάλπες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Όπως τόνισε, στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία που θα εξασφαλίσει μία ισχυρή κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας

Σαρωτική ήταν η νίκη της ΝΔ και συντριπτική η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 21ης Μαΐου.Μιλώντας στο MEGA ο βουλευτής ΝΔ, Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι ο κόσμος αγκάλιασε τη θετική ατζέντα του κόμματος, ενώ τόνισε πως κανείς δεν είχε προβλέψει την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει μπει σε κλίμα αυτοκριτικής λίγο πριν τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

«Νομίζω το καθοριστικό είναι ο κόσμος που ψήφισε στις 21 Μαΐου να μη θεωρήσουν ότι όλα έχουν κριθεί. Η κάλπη θα ανοίξει το πρωί της 25ης Ιουνίου και θα ξαναγεμίσει το βράδυ», δήλωσε.

«Θα πρέπει να υπάρξει συμμετοχή, να ξαναδούμε αυτά τα ποσοστά να πηγαίνουν στην κάλπη και εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε συντριπτικές αλλαγές στα ποσοστά αυτά, αλλά βλέπω ότι υπάρχει ζήτημα αποσυσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να ευνοήσει άλλους πολιτικούς χώρους». Όπως τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία που θα εξασφαλίσει μία ισχυρή κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας.«Θα υπάρχει κυβέρνηση στις 25 Ιουνίου, δεν βλέπω τρίτες κάλπες», σημείωσε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη»

Μετά τη συντριπτική ήττα που σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, η Κουμουνδούρου βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης, προσπαθώντας να εντοπίσει τα λάθη του και να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών. «Πάμε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου με χρέος να πείσουμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν ως μία δύναμη διακυβέρνησης, που δίνει λύσεις στον τόπο σε μία προοδευτική κατεύθυνση», δήλωσε η Ρένα Δούρου και άφησε αιχμές για τη ΝΔ, τονίζοντας πως γραμμή ορισμένων στελεχών της είναι η εξαφάνιση των αριστερών δυνάμεων.

«Ο Τσίπρας ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη, αν και κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι θέμα ενός προσώπου. Είπε θαρρετά ότι η ευθύνη αυτή δεν μοιράζεται και είναι πρωτίστως δική του. Έδωσε το παρών στη μάχη. Εάν θα αλλάξει κάτι είναι ότι δεν πρόκειται να μπούμε σε κανενός είδους εμφυλίου εντός της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα πέσουμε σε αυτή την παγίδα», δήλωσε.

Οι προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη τετραετία

Αιχμές κατά της ΝΔ και των πεπραγμένων της κυβερνητικής της θητείας άφησε ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, τονίζοντας πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέτυχε στους τομείς της υγείας, της παιδείας και του κοινωνικού κράτους.

«Συνεχίζουμε την αντιπαράθεση με τη ΝΔ μέσα από ότι έκανε και τι δεν έκανε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Μέσα από το πρόγραμμά της δημοκρατικής πρότασης για τη διακυβέρνηση του τόπου έχουμε προτεραιότητες για το τι έπρεπε να γίνει αυτά τα τέσσερα χρόνια και τι πρέπει να γίνει την επόμενη τετραετία», σχολίασε.

Σύμφωνα με τον κο Σπυρόπουλο, η χώρα χρειάζεται μία αντιπολίτευση που με σκληρά και λογικά επιχειρήματα θα μπορέσει να θέσει μία εναλλακτική πρόταση πάνω σε έναν προοδευτικό λόγο.

Οι συνεργασίες και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέλιος Πέτσας εκτίμησε πως η ΝΔ θα πετύχει το πολυπόθητο ποσοστό που θα της εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, με τον ίδιο να απορρίπτει το σενάριο η χώρα να οδηγηθεί σε τρίτες κάλπες.

Παράλληλα, η Ρένα Δούρου τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να αποτελεί ανάχωμα στις πολιτικές της ΝΔ, με το κόμμα να βρίσκεται σε κλίμα ανασύνταξης, ενώ τόνισε πως δεν τίθεται θέμα αλλαγής της ηγεσίας, με τον Αλέξη Τσίπρα να εξακολουθεί να είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει θέμα με τον Καστανίδη, πορευόμαστε όλοι μαζί»

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος αναφέρθηκε και στο σχόλιο του στελέχους του ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη, ο οποίος χαρακτήρισε ως «προσωπική προσβολή» την επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να καταλάβει την έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης.

«Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης. Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια. Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη», δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης.

«Δεν υπάρχει θέμα με τον Χάρη Καστανίδη. Πορευόμαστε όλοι μαζί για να πετύχουμε τη μεγάλη νίκη για τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ», σχολίασε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments